Ministru tehnocrat, critici față de o decizie a Gabrielei Firea. Replica Primarului General

Ministrul Culturii, Corina Şuteu, critică intenţia primarului general, Gabriela firea, de a interzice evenimentele stradale de weekend, care blochează circulaţia auto în centrul Capitalei. Primarul General al Capitalei reacționează și dă asigurări că evenimentele culturale stradale pot fi organizate în Capitală, dar nu în zona zero.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, la Antena 3, că nu mai dorește străzi din centrul Capitalei blocate cu activități de weekend.

Ministrul Culturii Corina Şuteu nu agreează intenția Primarului General al Capitalei și precizează pe pagina sa de socializare că doreşte să se întâlnească în cursul acestei săptămâni cu edilul şef.

"În cursul acestei săptămâni voi lansa o invitaţie Primarului General al Capitalei Gabriela Firea în vederea unei întâlniri. Cred că evenimentele culturale stradale sunt esenţiale pentru apropierea oamenilor de propriul oraş, iar încurajarea acestui tip de manifestări are efecte pozitive în viaţa oraşului şi a locuitorilor săi. Cred, de asemenea, că spaţiul public, spaţiul pietonal, spaţiile de interacţiune socială sunt factori de coeziune şi bunăstare în interiorul oraşelor contemporane. Blocajele din trafic nu sunt efectul acestor evenimente stradale, ci mai degrabă sunt efectul unor chestiuni nereglate de planificare urbană.", a scris ministrul Şuteu pe Facebook.

Gabriela Firea, răspuns ferm la critici

Edilul spune că există multe zone neexploatate sau chiar terenuri virane unde pot fi organizate evenimente cum ar fi Arena Națională, Romexpo sau parcuri.

Citește și: Gabriela Firea, decizia care a înfuriat-o pe Clotilde Armand

"Eu am spus aseară și insist pe această idee, că evenimentele culturale, sportive sau de divertisment pot fi organizate în condiții extraordinar de bune în Capitală, chiar și în centru, dar nu în zona zero. Și în cartiere, și pe străzi, și în parcuri, dar nu în zona zero, care este cea mai aglomerată din Capitală", a spus Gabriela Firea, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Primarul general al Capitalei a dat asigurări că niciun eveniment stradal din București nu va fi anulat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel