Urmărește emisiunea live


Ministru tehnocrat, atac dur la Tăriceanu

Ministrul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic, Violeta Alexandru, afirmă că preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, nu are dreptate când spune că 'preocuparea celor cu funcţii nu este statul la coadă', susţinând că 'unora a început să le placă şefia'. 

'Nu, domnul Tăriceanu nu are dreptate când spune că preocuparea celor cu funcţii nu este statul la coadă, justificând de ce nu a stat şi dânsul la aceeaşi coadă, cu mulţi alţi oameni, pentru ridicarea permisului. Pentru mine nu este deloc aşa cum spune. În ţara în care îmi cresc copilul, stau la coadă, indiferent de funcţie. Nu am paşaport de ministru, am stat la coadă pentru a îmi înscrie fetiţa la şcoală, stau când este nevoie la coadă pentru a rezolva mici încurcături administrative şi, din aceste experienţe, eu una, învăţ foarte multe lucruri când sunt alături de cei care aşteaptă, civilizaţi, ca şi mine', a scris ministrul Violeta Alexandru, pe Facebook.

Ea a afirmat că statul la coadă şi contactul cu oamenii au reprezentat 'cea mai bună lecţie' pentru luarea de către Guvern a primelor decizii de simplificare în administraţie.

'Coada şi, de fapt, contactul cu oamenii având probleme zilnice mi-au fost cea mai bună lecţie în şedinţele echipei guvernamentale când s-au luat primele decizii de simplificare în administraţie, încercând să reducem cât mai mult, etapă cu etapă, din lungimea cozii. Şi acolo unde nu am putut încă, aşa cum ne-am dorit, când altă soluţie chiar nu era, nu m-am lăsat până nu s-au pus câteva scaune în holul din faţa uşii pentru oamenii care aşteptau să îşi rezolve problemele. Şi un bidon cu apă', a completat Violeta Alexandru.

Ministrul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic a adăugat că, după aproape 10 luni de mandat într-o importantă demnitate publică, simte că este tot cetăţean.

'Sunt convinsă că sunt antipatică atunci când spun că unora a început să le placă şefia, funcţia, faptul că li se deschide uşa să nu cumva să atingă clanţa şi, în final, simplul fapt că se ajunge greu la ei ca şi când ar fi Dumnezei. Se pierde uşor contactul cu realitatea cu cât este mai înaltă funcţia publică, dar, în final, ţine de noi, de fiecare din noi, să ne oprim şi să avem puterea să recunoaştem. Dacă vrem. După aproape 10 luni de mandat într-o importantă demnitate publică, simt că România mea este România în care şi eu sunt tot cetăţean, alături de concetăţenii mei. Aşa îmi educ şi fetiţa', a susţinut Violeta Alexandru.

Cum a justificat Tăriceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat marţi, la Antena 3, că preocuparea celor cu funcţii importante în stat este să se dedice în principal problemelor societăţii şi comunităţilor şi 'nu statului la coadă'. Afirmaţia a intervenit în contextul în care presa a relatat că Tăriceanu a eludat săptămâna trecută coada la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) pentru a-şi reînnoi permisul de conducere, din acest motiv fiind făcută şi o plângere la DNA.

'Nu înţeleg de ce eliberarea permisului meu de conducere ajunge să fie o problemă de DNA', a spus preşedintele Senatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel