Ministru, scenariu de coșmar pentru moneda euro

Moneda euro ar putea să dispară peste 10 ani, dacă Parisul şi Berlinul nu vor reuşi să consolideze moneda unică, a spus Emmanuel Macron, candidat la alegerile prezidenţiale din Franţa.

'Adevărul este că trebuie să recunoaştem cu toţii că euro este incomplet şi că nu poate supravieţui fără reforme majore', a spus Macron, care până anul trecut a fost ministru al Economiei.

'Euro nu a furnizat Europei o suveranitate internaţională deplină în raport cu dolarul. Nu a furnizat Europei o convergenţă naturală între diferitele state membre', a adăugat Macron. În opinia acestuia, Franţa trebuie să implementeze reforme pe piaţa muncii şi să restructureze sistemul de educaţie, în timp ce Germania trebuie să accepte că mai multe investiţii, în loc de austeritate, care pot stimula creşterea economică în zona euro.

'Disfuncţionalitatea monedei euro este un lucru bun pentru Germania', a mai spus Macron, adăugând că lipsa încrederii între Franţa şi Germania blochează o serie de reforme majore care ar creşte solidaritatea între statele membre ale zonei euro. 'Menţinerea status quo-ului este echivalentă cu dezmembrarea euro peste 10 ani', a apreciat fostul ministru francez al Economiei. Emmanuel Macron a propus crearea unui buget al zonei euro pentru finanţarea investiţiilor orientate spre creştere şi acordarea de asistenţă financiară pentru statele membre cu dificultăţi. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel