Urmărește emisiunea live


Ministru: România nu va absorbi niciun leu din banii Junker

România nu va absorbi 'niciun leu' din banii alocaţi în cadrul planului Junker, a declarat, vineri, fostul ministru al Fondurilor Europene Eugen Teodorovici.

'România nu va avea acces la banii Junker, pentru că nu va accesa. Sunt mult mai simplu de accesat fondurile pe care le avem astăzi, dar nici pe astea nu le avem. (...) Noi nici nu am trimis la Bruxelles lista de proiecte, acele proiecte puţine ca număr şi mari ca impact în zona privată în special, pentru că se adresează în mod special acelor proiecte din zona, să spunem, cu iz comercial oarecum. E o altă discuţie, mult mai vastă. (...) Vă dau scris astăzi că n-o să putem absorbi nici măcar un leu', a afirmat Teodorovici.

Fostul ministru a afirmat că în prezent se invocă faptul că au intrat bani în ţară de la Bruxelles, dar, a susţinut el, este vorba de 'ceea ce s-a trimis anterior'.

[citeste si]

'Sunt bani care au intrat în ţară datorită a ceea ce s-a trimis anterior. Ştim foarte bine că fiecare leu sau euro intrat în România provine dintr-o factură care a fost verificată în sistem, care a fost trimisă la CE ca o declaraţie de cheltuieli. Deci, dacă cine spune astăzi că a adus bani, este la fel de sincer şi spune cărei cheltuieli şi cărei perioade în care a fost verificată îi corespunde, atunci putem să discutăm despre ce a făcut fiecare. Până atunci, sunt doar chestiuni care, din păcate, se suprapun în mod ciudat cu partea de campanie. Cu alte cuvinte, practic nu s-a făcut nimic. Pentru următorul cadru financiar, 2014 - 2020, pot să spun clar că este zero, zero, zero, nu aproape zero, nu puţin peste zero, nu nimic. Este zero. Pentru că atunci când vrei să spui că ai trimis măcar un leu la Comisie, asta înseamnă că la nivel naţional e sistemul tău acreditat, ceea ce în România nu se întâmplă astăzi', a afirmat fostul ministru, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel