Ministru PSD, semnal de alarmă. Sfârșitul liberalismului.

Ionuț Vulpescu, fost ministru al Culturii a postat duminică seara un mesaj pe Facebook, în care face o paralelă între perioada regimului comunist și vremurile actuale, în care se teme că „un soi de putere colectivă încearcă să pună capăt liberalismului".

„Ceaușescu a pus capăt perioadei de liberalizare din anii 60-70. Mă tem că acum, un soi de putere colectivă încearcă același lucru: să pună capăt liberalismului democratic. Cu Ceaușescu drept exemplu și spirit tutelar. Aceeași personalizare a instituțiilor, aceeași fidelitate lipsită de demnitate și de discernământ față de `lider`, același feudalism instituțional, aceeași domnie a bunului-plac.

Deși tot mai mulți înclină să creadă asta, Ceaușescu și ceaușismul nu au cum fi modele pentru ieșirea din situația în care ne aflăm acum. Mai ales în plan politic, unde influența ceaușismului este cel mai puternic simțită. Ca un omagiu nemeritat pentru cineva care și-a ascuns proiectul totalitar sub un munte de bune intenții.

De ce nu ne rupem de ideologia nefastă a ceaușismului? Greu de spus, dar important de meditat la consecințele acestei neputințe. Mă tem ca nu cumva, tot la un bilanț de etapă, cei care vin în urma noastră să nu se întrebe: "Anul 2018 a fost despre "Centenarul Ceaușescu" sau despre "Centenarul Marii Uniri"? Ar avea toate motivele să-și pună această întrebare. Cum ar avea motive să se îndoiască de capacitatea noastră de a ne rupe de ceaușism, de fapt, de o gândire totalitară care împlinește și ea un secol de existență", a postat pe pagina personală Ionuț Vulpescu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel