Ministru PNL: Iohannis a greșit, nu-l dăm jos pe Ponta dacă Antonescu va câștiga

Fostul ministru al Culturii, Daniel Barbu,  spune că prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis, este mai nou în partid și nu cunoaște doctrina. Criticile lui Barbu vizează o declarație a lui Iohannis conform căreia, dacă liberalul Crin Antonescu va ajunge președinte, se va încerca înlăturarea lui Victor Ponta și impunerea primarului din Sibiu în funcția de premier.

Barbu a comentat declarația lui Iohannis, vineri, în emisiunea "100 de minute", de la Antena 3, avându-l drept coleg de studio pe senatorul PSD Georgică Severin.

Barbu: Liberalii nu cred asta. E o opinie personală a domnului Iohannis pe care o respect dar nu se va întâmpla așa ceva!

Georgică Severin: - Asta e opinie dumneavsoatră personală?

Daniel Barbu: Eu vă spun care este opinia generală a PNL reflectată în documentele acestui partid, inclusiv în moțiune cu care domnul Crin Antonescu exat acum un an, în februarie 2013, a câștigat din nou, aproape unanim, președinția PNL și anume – centralitatea parlamentului, faptul că guvernele se fac în Parlament, Parlamentul reprezintă integral suveranitatea națiunii. Asta cred liberalii.

"PNL va merge pe formula Crin Antonescu preşedinte. Sigur că voi sprijini această cursă către prezidenţiale şi voi fi alături de preşedintele Crin Antonescu. Cu siguranţă că putem să ne imaginăm un tandem Antonescu – preşedinte, Iohannis – premier, dar să nu creadă cineva că suntem nerealişti sau visători. Ştim că acest lucru nu este un automatism, nu se realizează automat. Funcţia de prim-ministru se negociază politic. Experienţa ultimilor ani ne arată însă că, după alegeri prezidenţiale, foarte mulţi actori politici se repoziţionează în spaţiul public şi este posibil, ba chiar e o şansă foarte bună ca, dacă Crin Antonescu va fi ales preşedinte, actori politici suficienţi să se repoziţioneze de partea lui şi a PNL, creând astfel premisele unei moţiuni de cenzură de succes şi premisele creării unui nou Guvern, condus de PNL", a declarat Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel