Ministru grec, mesaj pentru România

Grecia și România pot beneficia împreună de promovarea turismului medical, a afirmat ministrul elen al Transporturilor Maritime și Politicilor Insulare din Grecia, Panayiotis Kouroumplis, la o conferință desfășurată la acest sfârșit de săptămână în insula Ithaca.

"Grecia, deși deține o bogăție extraordinară în acest domeniu, a întârziat să folosească această bogăție. În ultimii ani am observat o extraordinară colaborare între oamenii și instituțiile din Grecia care activează în acest domeniu și oamenii și instituțiile similare din România. Din poziția mea de ministru al Sănătății din Grecia, dar și din poziția actuală de ministru al Transporturilor Maritime și Politicii Insulare din Grecia, am sprijinit și am insistat pentru dezvoltarea acestor relații în legătură cu turismul medical", a declarat ministrul.

Oficialul grec a adăugat că, în opinia sa, o colaborare regională în acest domeniu ar putea să contribuie inclusiv la o îmbunătățire a relațiilor diplomatice dintre țările balcanice.

"Grecia și România sunt două țări prietene care, având poziția geografică în zona Balcanilor, zonă care de multe ori a însemnat război, au fost țări prietene întotdeauna și s-au sprijinit una pe alta. (...) Și România poate să ia de la Grecia și Grecia poate să împrumute de la România experiență, astfel încât această colaborare să fie benefică pentru ambele țări. România are foarte mari realizări în domeniul transplanturilor și Grecia poate să împrumute de la România modalitatea în care România a avansat în acest domeniu. Grecia a făcut pași foarte mari în domeniul fertilizării in vitro. Din Grecia oricine poate să împrumute din experiența în acest domeniu. Dar aș dori să menționez această că colaborare poate să aibă și rezultate politice. Prin această colaborare, dacă o vom extinde și la celelalte țări din zona Balcanilor, putem ameliora tensiunile care există între țările balcanice", a spus Panayiotis Kouroumplis, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel