Ministru din Guvernul Cioloș, firmă în paradis fiscal. Val Vâlcu: Afară ar fi inadmisibil

Secretarul de stat de la Ministerul Finanțelor, Gabriel Biriș, politicianul care a candidat pe lista ARD pentru un post de deputat în 2012, sprijinitor al lui Traian Băsescu, îi hăituiește pe oamenii săraci cu taxe, dar are off shore în Cipru pentru a evita taxele în România.

Conform declarației de interese semnate de noul secretar de stat de la Ministerul Finanțelor, Gabriel Biriș, acesta deține 25% dintr-o firmă înregistrată în Cipru, țară considerată paradis fiscal.

Fusilier Limited, deținută în proporție de 25% de Gabriel Biriș, este o societate off shore cipriotă. Adică o societate comercială folosită de băieții deștepți nu ca să facă evaziune fiscală, firește, ci doar ca să evite impozitele statului în care firma face afaceri. În cazul de față, Fusilier Limited era (în 2008) co-proprietar al unei firme românești (Trinoro Achiziții SRL). În cazul în care o firmă românească deținută de un off shore are profit, acest profit se repartizează off shore-ului, adică acționarului/proprietarului firmei. Numai că off shore-ul nu plătește impozit pe profit în conformitate cu legea română (adică mult), ci foarte puțin, în conformitate cu legea statului în care a fost înființat (Cipru, în cazul nostru). Practic, statul român nu primește nici un impozit pe profit de la off shore. Nimic, zero, scrie kmkz.ro.

Val Vâlcu: În alte țări ar fi inadmisibil!

Jurnalistul Val Vâlcu a avut o reacție după aflarea acestei știri. "Oamenii care vor o țară ca afară se pot gândi că în străinătate așa ceva ar fi inadmisibil. Este ca și cum secretarul Apărării din SUA ar fi acționar la o firmă de armament din Rusia. La noi...", a zis Val Vâlcu.

[citeste si]

Declarație revoltătoare despre oamenii săraci

Secretarul de stat Gabriel Biriș a făcut o declarație despre oamenii săraci din România care a revoltat pe toată lumea. El a declarat pentru republica.ro, că "este o prevedere în Codul Fiscal. Timp de șase luni. Cum să trăiești dacă nu ai venituri? Și vorbim de 5,5% din salariul minim brut pe economie. Noi trebuie să înțelegem cu toții că sănătatea costă și asigurarea de sănătate trebuie plătită. S-a plecat de la premisa potrivit căreia CNAS nu poate să susțină 20 de milioane de asigurați cu cinci milioane de plătitori de asigurări de sănătate. Cum poți să zici «am trăit fără nici un venit» timp de șase luni? Ce ai făcut? Ai vânat, ai săpat după rădăcini? Cum ai putut să trăiești șase luni fără să câștigi nimic? Nu cumva vorbim nu de faptul că nu ai câștigat, ci de faptul că nu ai declarat?".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel