Ministru, demascat de PSD. "Refuză să recunoască acest adevăr"

Ana Birchall (PSD), preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputaţilor, îl acuză pe ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, că refuză să recunoască pierderea de către România a unei finanţări europene de 30 milioane de euro pentru tinerii şomeri.

"Încă din data 23 mai 2016, România a pierdut suma de 30.208.379,28 de euro, reprezentând prefinanţarea necheltuită aferentă programului "Schema de Garanții pentru Tineri - NEETS", în baza aplicării prevederilor art. 22a(3) din Regulamentul (UE) nr.1304/2013, amendat de Regulamentul (UE) nr.779/2015 şi art. 1 alin. (3) din Regulamentul (UE) nr. 779/2015 de modificare a Regulamentului (UE) nr. 1304/2013. Domnul Ghinea refuză să recunoască acest adevăr. Oare de ce? Pe viitor, dacă se mai doreşte demararea acestui proiect, această sumă trebuie suportată de la bugetul de stat al României", a zis Ana Birchall.

[citeste si]

"1. Domnul ministru Ghinea minte și manipulează opinia publică, ascunzând cu intenție că acești bani sunt pierduți încă din 23 mai 2016 prin efectul aplicării prevederilor regulamentelor UE urmare a nedesemnării de către România a Autorităților de Management.

2. Domnul ministru Ghinea calomniază și sfidează activitatea Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaților.

3. Este doar o problemă de timp fiind exclusiv o procedură birocratică internă a Comisiei Europene până când se va emite nota de debit prin care România va returna suma de 30.208.379,28 de euro. Pe viitor, această sumă va fi suportată de la bugetul de stat, punând în continuare presiune pe bugetul României.

4. Faptul că domnul Ghinea nu cunoaşte prevederile regulamentelor europene aplicabile activităţii MFE este deosebit de grav, dar o simplă citire a răspunsurilor autorităţilor competente arată că această sumă de bani a fost pierdută încă din data de 23 mai 2016. Corespondenţa Comisiei pentru afaceri europene a fost purtată începând cu sfârşitul lunii iunie 2016, deci cu mult după ce această sumă a fost pierdută de România. Mă bazez pe voi să condamnaţi şi să demascaţi manipulările domnului Ghinea!", a adăugat Ana Birchall.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel