Ministru: Catedrala Mântuirii Neamului nu cred că trebuie finanţată din bani publici

Daniel Barbu (ALDE), ministru al Culturii, se declară împotriva finanţării din bani publici a Catedralei Mântuirii Neamului.

"Catedrala Mântuirii Neamului nu cred că trebuie finanţată din bani publici, atâta timp cât proiectul Catedralei nu a fost unul public. Bucureştiul nu va fi îmbogăţit cu un mare monument de arhitectură, care să fie o mândrie pentru toţi bucureştenii, că sunt practicanţi ortodocşi sau nu, aşa cum se întâmplă bunăoară la Barcelona cu catedrala lui Gaudi, care e o bijuterie a oraşului, că e cineva catolic sau nu, contează prea puţin din acest punct de vedere. Deci va fi un monument care nu va îmbogăţi oraşul, nu s-a sfătuit Patriarhia cu nimeni când l-a proiectat aşa cum l-a proiectat, nu văd de ce ar trebui finanţat din bani publici", a spus Daniel Barbu la RFI.

[citeste si]

"În ceea ce priveşte finanţarea lucrărilor de la Antim, acolo e altă chestiune, fiind vorba de un monument istoric, cred că e datoria Primăriei să intervină pentru întreţinerea, restaurarea patrimoniului naţional şi cred că poate aloca fonduri, dacă e vorba cu adevărat de restaurarea bisericii, care este un splendid monument de arhitectură bucureşteană", a mai zis profesorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel