Ministru: "Campania pentru opera lui Brâncuși, joc de imagine"

Vicepreședintele PSD, Ionuț Vulpescu, a criticat în termeni duri faptul că Guvernul cere bani de la oameni pentru achiziționarea "Cumințeniei Pământului", într-o declarație susținută în Parlament.

În timp ce guvernanţii îndeamnă pe români să doneze bani pentru achiziţionarea Cuminţeniei Pământului, pentru a strânge suma de 6 milioane de euro, la rectificarea bugetară din luna august Ministerului Culturii i-au fost tăiate fonduri de 179,5 milioane lei, de şapte ori suma cerută populaţiei, a afirmat marţi deputatul PSD Ionuţ Vulpescu, în opinia căruia campania pentru opera lui Brâncuşi este un joc de imagine.

Actualul Guvern, printr-o campanie mediatică agresivă, vrea să ne facă să credem că domeniul Culturii a căpătat un loc central în actul de guvernare. Fals! Când privim acţiunile Guvernului, vedem că în spatele campaniei de imagine se ascunde dorinţa de a distrage atenţia opiniei publice de la dezastrul păstorit în Cultură de miniştrii tehnocraţi. Mă refer aici la campania de promovare a subscripţiei publice pentru achiziţionarea sculpturii lui Constantin Brâncuşi - 'Cuminţenia Pământului'.

În timp ce guvernanţii îndeamnă pe români să doneze bani pentru această sculptură, pentru a strânge suma de 6 milioane de euro, sau aproximativ 26,7 milioane de lei, la rectificarea bugetară din luna august Ministerului Culturii i-au fost tăiate 179,5 milioane lei, de şapte ori suma cerută populaţiei, a spus, într-o declaraţie în Parlament, Ionuţ Vulpescu, vicepreşedinte PSD şi fost ministru al Culturii.

[citeste si]

El a susţinut că, la rectificarea bugetară de anul trecut, Ministerul Culturii nu a pierdut bani, ceea ce a permis suplimentarea bugetului Festivalului Internaţional George Enescu, iniţierea unor investiţii necesare, precum şi înfiinţarea şi finanţarea a 100 de posturi pentru Teatrul Naţional din Bucureşti şi alte instituţii reprezentative de cultură.

Ionuţ Vulpescu a mai spus, de asemenea, că actualii guvernanţi nu sunt interesaţi de promovarea culturii şi a operei lui Brâncuşi, iar campania pentru achiziţionarea sculpturii este doar un joc de imagine, având în vedere lipsa de acţiune în cazul dosarului pentru includerea în patrimoniul UNESCO a ansamblului Calea Eroilor din Târgu Jiu şi în ceea ce priveşte înfiinţarea Muzeului Naţional Constantin Brâncuşi. Coroborând toate acestea, putem concluziona că, sub pretextul sprijinului acordat culturii naţionale, 'care este admirabil, sublim am putea zice, dar lipseşte cu desăvârşire', actualul Executiv a transformat o intenţie bună, de altfel, într-un joc de imagine. Şi nu orice fel de joc, ci unul finanţat pe spinarea cetăţenilor acestei ţări, şi de pe urma căruia în niciun caz nu profită cultura română, a arătat Ionuţ Vulpescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel