Miniștrii Sănătății și Culturii, ORDIN NOU. Raluca Turcan, anunțuri așteptate de mult

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Raluca Turcan a anunțat ce decizii au fost luate în urma celor mai recente consultări.

„În ultimele zile am avut consultări importante cu reprezentanți ai mediului cultural, împreună cu premierul Ludovic Orban și miniștri ai guvernului PNL, Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii și Virgil Popescu, Ministrul Economiei. Am ascultat problemele specifice și am reușit să conturăm o serie de soluții pentru sprijinirea actorilor culturali din România.

Astfel:

Ca noutate, astăzi, miniștrii Sănătății și Culturii au semnat ordinul care permite reluarea producțiilor cinematografice cu respectarea unor măsuri sanitare.

Vom menține șomajul tehnic pentru angajații din activitățile culturale care vor rămâne restricționate prin decizii guvernamentale din cauza pandemiei.

Vom menține forme de ajutor similare plății indemnizațiilor dedicate profesioniștilor din domeniu, dar și celor organizați în structuri juridice.

Vom susține un plan de sprijinire a sectorului cultural prin acordarea unor granturi pentru sectorul cultural independent.

Recent, guvernul PNL a decis ca biletele de acces deja achiziționate la evenimentele culturale reprogramate rămân valabile și pot fi utilizate la data când acestea au loc. Alternativ, publicul poate opta pentru un voucher de aceeași valoare, ce va putea fi folosit pentru participarea la alte evenimente culturale ale aceluiași organizator”, a scris, miercuri seară, Raluca Turcan pe contul de Facebook.

Ne dorim foarte mult să reluăm activitățile din domeniul cultural, dar adevărul este că totul depinde de evoluția epidemiologică. Astfel, va fi analizată reluarea spectacolelor în aer liber cu respectarea normelor de protecție sanitară și de distanțare fizică, astfel încât să nu existe riscuri de infectare a participanților la activitățile culturale. Pregătim în permanență și alte măsuri: de exemplu, pentru reluarea activității, vom susține o parte din cheltuielile de salarizare pentru angajații care își păstrează locurile de muncă, sau le reiau, după finalizarea șomajului tehnic”, a conchis Raluca Turcan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel