Ministerul Transporturilor. LUCIAN ȘOVA, provocare la audierile din Parlament

Rodica Mitu / 29 ian 2018 / 12:34 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Miniştrii Cabinetului condus de Viorica Dăncilă sunt audiaţi, luni, în comisiile Parlamentului. A venit rândul lui Lucian Șova.

În cadrul audierilor, Lucian Șova, propus pentru funcția de Ministru al Transporturilor, a primit mai multe întrebări, una luând și forma unei provocări.

Grafic

Marius Bodea, deputat de Iași, a venit cu un grafic. „Mă încearcă o bucurie, una singură, și anume că sunteți din zona Moldovei. O să vă rog să priviți acest grafic (n.r. foto mai jos). Domnule ministru, jos, în colț, acolo, în dreapta, este regiunea Moldovei, de unde proveniți și dumneavoastră. Aceasta a fost viziunea predecesorului dumneavoastră, domnul ministru Stroe, când a decis distribuirea fondurilor Ministerului Transporturilor. Întrebarea mea este: cum și când veți repara această uriașă nedreptate?", a spus acesta.

(w670)

Provocare

De asemenea, i-a transmis o „ultimă întrebare, mai degrabă o provocare din partea colegului meu deputat Daniel Olteanu, de la Vaslui: Având în vedere că regiunea Moldovei are aproape 22 la sută din populația țării, când veți avea curajul să alocați fondurile Ministerului ținând cont de criteriul populației?".

[citeste si] 

Cine este Lucian Şova?

Lucian Şova, în vârstă de 57 de ani, este, în prezent, la al doilea mandat ca deputat. Primul mandat a fost în perioada 2012-2016, când a fost secretar în Comisia pentru transporturi şi infrastructură.

În perioada septembrie 2010 – decembrie 2012 a fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean Bacău. În acceaşi perioadă a ocupat funcţia de consilier al managerului general în cadrul companiei de transport Cominfortrans, din Bacău, post pe care l-a mai ocupat în perioada august 2005 – februarie 2009.

Timp de un an, din octombrie 2009 până în aceeaşi lună din 2010, Şova a fost consilier personal al ministrului Economiei. Anterior, în perioada martie 2009 – octombrie 2009 a ocupat funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei.

Lucia Şova a fost director general în cadrul Departamentului Transporturi Rutiere din Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, în perioada ianuarie 2002 – iulie 2005.

Deputatul a fost director general adjunct în cadrul Autorităţii Rutiere din România din Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, în perioada mai 2001 – ianuarie 2002.

Anterior, din ianuarie 2001 până în mai 2001 a fost consilier personal al ministrului Transporturilor.

Studii

Inginerul Şova a absolvit Facultatea de Inginerie Mecanică, specialitatea autovehicule rutiere din cadrul Universităţii din Braşov.

În 2006 a absolvit Institutul Naţional pentru Administraţie Bucureşti şi a devenit masterand în managementul calităţii în transporturi rutiere, diplomă primită în cadrul Universităţii din Oradea.

În 2009, Şova a urmat cursul de securitate şi bună guvernanţă din cadrul Universităţii Naţionale de Apărarea Carol I, Colegiul Naţional de Apărare.Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26