Urmărește emisiunea live


Ministerul Transporturilor, cea mai slabă execuție bugetară din Guvern. Ce se întâmplă cu Sorin Grindeanu

Inquam Photos / Bogdan Danescu / Sorin Grindeanu
Inquam Photos / Bogdan Danescu / Sorin Grindeanu

Situația din Guvern nu ar fi deloc pe placul conducerii, cu atât mai mult cu cât unii miniștri par să nu-și îndeplinească obiectivele. 

Deși triumfalist la fiecare anunț, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pare că nu-și justifică succesul mult promovat pe rețelele sociale. Execuția bugetară ar fi cea mai slabă la Transporturi, conform surselor Antena 3. S-ar afla la doar 40%, asta deși tot ce avea Sorin Grindeanu de făcut era să pună în aplicare proiectele moștenite! 

Recent, Sorin Grindeanu spunea că vrea cât mai mulți kilometri de autostradă, dar dădea vina pe ”greaua moștenire”. 

Are impresia că mută munții din loc

”Miniștrii Transporturilor, probabil aproape toți, și-au luat angajamente că fac cincinalul în patru ani și jumătate, așa cum era înainte. N-am făcut lucrul ăsta de când am venit și știți, în urmă cu câteva luni. Îmi doresc să pot, împreună cu colegii mei, pentru că nimeni nu poate singur să facă, să mute munții din loc, alături de colegii mei să putem să inaugurăm cât mai mulți kilometri. 

”Anul acesta sunt conform contractelor pe care le-am găsit în Ministerul Transporturilor”

În mod sigur, îmi doresc ceea ce deja s-a întâmplat. Știți, înaintea mea a fost un ministru care înainte a inaugurat zero kilometri de autostradă și nu mai intru în detalii. Anul acesta sunt conform contractelor pe care le-am găsit în Ministerul Transporturilor. Putem vorbi de tot ceea ce înseamnă tronsonul 2 de la Pitești la Craiova, unde e un drum expres. Sunt optimist pentru ceea ce înseamnă lotul 1 de la Sibiu la Pitești, lotul 1 dintre Sibiu și Pitești, care e de la Sibiu la Boița această bucată. Merg foarte bine”, a spus ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, la Antena 3. 

”Ne-am achitat sarcini doar pe hârtie”

Întrebat de analistul politic Bogdan Chirieac dacă se aşteaptă ca Sorin Grindeanu să facă investiţiile în infrastructură, privind PNRR-ul, Eugen Tomac, președintele PMP, a spus: ”Vor deconta foarte dur pentru că aici lucrurile sunt foarte simple. Comisia Europeană va prezenta regulat rapoarte cu privire la implementarea acestor programe ce ţin de reziliență. Din toate evaluările pe care le avem la ora actuală, pare că ne-am achitat sarcini doar pe hârtie. Citește continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel