Ministerul Sănătății va cumpăra 40.000 de doze de vaccin împotriva HPV. Ce trebuie neapărat să știi

Ministerul Sănătății a anunțat că va cumpăra, în acest an, 40.000 de doze de vaccin împotriva HPV pentru imunizarea fetelor cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani, pentru care părinții sau reprezentanții legali au solicitat, în anii 2019 și 2020, vaccinarea la cabinetele medicilor de familie.

„În acest an, Ministerul Sănătății urmează să achiziționeze aproximativ 40.000 de doze de vaccin pentru imunizarea fetelor cu vârste între 11 și 14 ani pentru care părinții sau reprezentanții legali au solicitat, în anii 2019 și 2020, vaccinarea la cabinetele medicilor de familie. Vaccinarea împotriva HPV este inclusă în Programul Național de Vaccinare este gratuită pentru fetele care au între 11 și 14 ani și este realizată în siguranță de medicul de familie, la solicitarea părinților”, a transmis Ministerul Sănătății.

Opt din zece femei vor contracta o tulpină HPV la un moment dat pe parcursul vieții lor, susțin specialiștii de la MS, care precizează că în România, în fiecare an, peste 3.300 de femei sunt diagnosticate anual cu cancer de col uterin și mai mult de jumătate pierd lupta cu boala.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel