Ministerul Sănătății suplimentează locurile de la ATI cu 140 de paturi

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Ministerul Sănătății ia măsuri pentru a crește capacitatea de tratare a pacienților bolnavi de Covid-19 în secțiile de terapie intensivă, se arată într-un comunicat.

Ministerul Sănătății a reluat videoconferința cu managerii spitalelor de la nivel județean în care s-au analizat măsuri privind creșterea capacităților de tratare. La videoconferință au participat secretarul de stat în Ministerul Sănătății dr. Andreea Moldovan, dr. Călin Alexandru din partea Departamentului pentru Situații de Urgență, precum și reprezentanți ai direcțiilor de sănătate publică județene, medici de terapie intensivă și medici epidemiologi.

140 de paturi ATI și 210 paturi de terapie intermediară în plus

„În urma discuțiilor, s-a decis ca aproximativ 140 de paturi de terapie intensivă pentru adulți și aproximativ 210 paturi de terapie intermediară destinate pacienților COVID-19 să fie suplimentate în unitățile sanitare județene, urmând ca în perioada următoare unitățile sanitare să comunice Ministerului Sănătății posibilitățile de a suplimenta în continuare numărul acestora”, se arată în comunicatul Ministerului.

„Cele 140 de paturi identificate astăzi se adaugă celor 50 de paturi de ATI pentru adulți, 4 paturi de terapie neonatală și aproximativ 140 de paturi de terapie intermediară care au fost suplimentate ieri în unitățile sanitare bucureștene”, mai transmite MS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel