Ministerul Sănătăţii, solicitare în instanţă pentru Alexandru Checheriţă

Ministerul Sănătăţii a precizat miercuri că se va adresa instanţei cu solicitarea de anulare a concursului de medic primar a prof. dr. Alexandru Checheriţă, care a făcut parte din comisia de specialitate a ministerului.

Conform unor articole publicate miercuri în presa centrală, Checheriţă ar fi ajuns medic primar "fără a fi respectate etapele necesare" cuprinse în legislaţie pentru obţinerea acestui grad, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat remis presei, ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a dispus trimiterea în cursul zilei de miercuri a raportului de documentare întocmit de Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii cu privire la Alexandru Checheriţă către organele de cercetare abilitate.

"De asemenea, Ministerul Sănătăţii se va adresa instanţei cu o solicitare de anulare a concursului de medic primar a prof. dr. Alexandru Checheriţă, în conformitate cu concluziile din acţiunea de documentare a Corpului de Control", se arată în comunicat.

A fost exclus

MS afirmă că prof. dr. Alexandru Checheriţă a fost exclus şi din Comisia consultativă de specialitate a Ministerului Sănătăţii.

"Urmare a mai multor sesizări privind obţinerea titlului de medic primar al prof. dr. Alexandru Checheriţă, în luna octombrie 2019, Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii a realizat o acţiune de documentare la Spitalul Clinic de Urgenţă "Sf. Ioan" şi de verificare a documentelor deţinute de către Centrul de Resurse Umane în Sănătate Publică în acest caz. În urma verificărilor, reprezentanţii Corpului de Control au constatat că nu au fost respectate etapele necesare cuprinse în legislaţie pentru obţinerea gradului de medic primar".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel