Ministerul Sănătăţii, pas important în realizarea Spitalului Regional Iaşi

Spital
Spital

Reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat astăzi un pas important pentru demararea construcţiei Spitalului Regional Iaşi.

Astăzi a fost lansată, pe platformele electronice de specialitate ale României şi Uniunii Europene (SICAP şi JOUE), procedura de licitaţie restrânsă pentru achiziţia serviciilor de proiectare în vederea elaborării proiectului tehnic necesar execuţiei lucrărilor aferente proiectului "Construirea Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi" şi servicii de asistenţă tehnică.

Valoarea estimată a contractului de servicii este de 63.829.354,57 lei fără TVA, iar toţi cei interesaţi au termen de depunere a candidaturilor, data de 31 ianuarie 2020.

"Lansarea marilor proiecte de infrastructură reprezintă un punct strategic în programul de Guvernare. Proiectul Spitalului Regional Iaşi este cel mai avansat. Practic, astăzi am lansat oficial procedura de achiziţie a serviciilor de proiectare a viitoarei unităţi spitaliceşti. Cei care câştigă licitaţia, au termen 1 an de zile de la semnarea contractului să termine proiectul tehnic, ulterior se va demara procedura de licitaţie şi construcţia efectivă a spitalului.", a declarat Victor Costache, ministrul Sănătăţii.

Proceduri și pentru alte spitale regionale

 

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii pregătesc şi procedura de achiziţie publică de servicii pentru elaborarea proiectului tehnic al Spitalului Regional Cluj şi procedura de achiziţie publică de servicii pentru verificarea tehnică a proiectului tehnic de execuţie al Spitalului Regional Iaşi.

Cele 3 spitale regionale de urgenţă vor creşte capacitatea de tratament pentru pacienţi, punând la dispoziţie paturi într-o structură flexibilă organizată pe centre clinice.

Proiectele pentru spitalele regionale de la Iaşi, Cluj şi Craiova au toate avizele în termen conform certificatelor de urbanism, inclusiv acordul de mediu, iar până la începutul lunii februarie 2020, estimăm semnarea contractelor de finanţare.

 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play


Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


nxt.201
YesMy