Ministerul Sănătății. Băuturile energizante, interzise minorilor. Legea, în vigoare din toamnă

Băuturile energizante ar putea fi interzise minorilor şi nu vor mai putea fi vândute lângă şcoli sau la automate. Legea propusă de Ministerul Sănătății ar putea intra în vigoare din toamnă.

Copiii şi adolescenţii nu vor mai avea voie să le cumpere, iar în scurt timp va exista şi o lege care să-i amendeze pe cei care nu respectă această prevedere.

Băuturile energizante nu vor mai putea fi vândute nici în unităţile sanitare.

„Am luat măsuri care sunt în general luate de majoritatea statelor UE pentru a proteja copiii și adolescenții împotriva efectelor cumulate ale substanţelor care pot avea efecte negative în cantităţi mai mari. Vorbim de un conţinut foarte ridicat de zahăr, cu toate efectele care vin din consumul exagerat de zahăr mai ales la vârste mici”, a spus Cristian Grasu, secretar de stat, Ministerul Sănătăţii, potrivit antena3.ro.

În plus, băuturile energizante conţin cofeină şi taurină, nerecomandate în cantităţi mari sau consumate pe termen lung mai ales copiilor.

„Ne fac ca inima să bată mai repede, la unii foarte repede, să ne crească tensiunea, să ne agite, astea sunt părţile negative, ne bagă în mic stres, unii i-ar putea zice panică”, spune Oren Iancovici, medic cardiolog.

Cei care nu vor respecta noua lege ar putea fi amendaţi cu până la 20 de mii de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel