Ministerul Sănătății, anunț de ultimă oră, noi legi în sistemul sanitar

Ministerul Sănătății a anunțat că va primi asistență din partea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru elaborarea unui nou cod de legi în sistemul sanitar. 

OMS va acorda asistenţă tehnică României pentru elaborarea unui nou cadru legal din domeniul sanitar, a anunţat, marţi, Ministerul Sănătăţii, precizând că în prezent, o echipă de specialişti lucrează la noul Cod de legi, în cadrul unui proiect cu finanţare externă.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a discutat marţi dimineaţă cu reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii - Nedret Emiroglu şi Maria Magdalena Meulenbergs, despre un nou cadru legal din domeniul sanitar.

În timpul întâlnirii s-a stabilit că reprezentanții OMS vor acorda asistență tehnică pentru elaborarea unui nou cadru legal din domeniul sanitar. În prezent, o echipă de specialiști lucrează la elaborarea noului „Cod de legi ale Sănătății”, în cadrul unui proiect pentru care ministerul a accesat finanțare externă, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

„Am discutat cu reprezentanții OMS și despre situația vaccinării împotriva rujeolei. Campania „door to door", de informare și educare a părinților cu privire la imunizare, precum și de creștere a gradului de acoperire vaccinală în rândul comunităților vulnerabile, inițiată de Ministerul Sănătății în colaborare cu partenerii externi în județul Bacău, a fost un succes, dar nu ne vom opri aici. Mai multe județe din Moldova au replicat deja campania după modelul celei realizate în județul Bacău și intenționăm să mergem și în alte zone din țară, cum ar fi Mehedinți și Caraș Severin, pentru a desfășura campania. Scopul este acela de a identifica modalitatea de replicare la nivel național a acestui tip de campanii, în care cântărește foarte mult și sprijinul autorităților locale”, a spus ministrul Sorina Pintea.

De asemenea, reprezentanții Biroului Regional OMS Europa vor acorda asistență tehnică pentru elaborarea unor documente de lucru în cadrul evenimentelor din domeniul Sănătății ce se vor desfășura anul viitor în timpul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel