Ministerul lui Cîţu, împrumuturi. Fifor: Delir total. Minte!

Mihai Fifor
Mihai Fifor

"Guvernarea PNL îngroapă România în datorii", apreciază Mihai Fifor.

"Guvernarea PNL îngroapă România în datorii! Nimic nou pana aici. Ce te faci, insa, cand, intr-un delir total, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, minte spunand că se împrumută mai ieftin decât Guvernul PSD. Realitatea îl contrazice, iar Guvernul PNL nu doar că se împrumută dublu față de PSD, dar o face și la dobânzi mult mai mari.

Într-o lună de zile – 23 decembrie 2019 - 20 ianuarie 2020, opt împrumuturi contractate de Guvernul PNL au avut dobânzi mai mari decât cele percepute la împrumuturi similare făcute de Guvernul PSD. Dacă PSD se împrumuta, în decembrie 2018, cu o dobândă de 3,89 sută, în decembrie 2019, Guvernul PNL a luat împrumuturi cu dobândă de 4,10 la sută. La fel s-a întâmplat și în luna ianuarie 2020, când ministrul Cîțu a împrumutat bani cu dobânzi mai mari cu față de aceeași perioadă a anului trecut", transmite Mihai Fifor printr-un mesaj publicat pe Facebook.

"Dezastrul absolut al guvernării PNL"

"Acest lucru ne arată dezastrul absolut al guvernării PNL, pe care-l vedem și când privim situația deficitului bugetar, ajuns anul trecut la 4,6%, un record negativ pe care nimeni nu l-a egalat în ultimii zece ani. De ce s-a ajuns aici, într-un punct în care ratingul suveran al României a fost retrogradat, dobânzile la împrumuturi cresc și perspectiva austerității devine acută?

Raspunsul este simplu. Din cauza incompetenței actualei guvernări, care duce România spre dezastru, așa cum au făcut-o și predecesorii liberalilor de astăzi, în 2009-2010, când Guvernul Boc-Băsescu tăia salarii și pensii, înregistra deficite bugetare imense și împrumuta zeci de miliarde de euro. Este imperios necesar sa oprim acest guvern iresponsabil de la a ingropa definitiv Romania, dupa ani consecutivi in care am generat, noi, cei de la PSD, cea mai mare crestere economica din UE pentru aceasta tara", apreciază Mihai Fifor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel