Ministerul Finanţelor, precizări privind circulara transmisă ordonatorilor de credite

Ministerul Finantelor
Ministerul Finantelor

În legătură cu speculațiile apărute în spațiul public cu privire la circulara transmisă tuturor ordonatorilor principali de credite, Ministerul Finanțelor Publice face următoarele precizări.

"În acest an, prin Legea bugetului de stat nr.50/2019, au fost asigurate sumele necesare plății drepturilor salariale în sectorul bugetar, stabilite conform legislației în vigoare, respectiv Legea cadru 153/2017 și OUG 114/2018.

Ministerul Finanțelor Publice a aprobat repartizarea pe trimestre a sumelor astfel adoptate de Parlament prin Legea bugetului de stat nr. 50/2019. În condițiile întârzierii promulgării Legii bugetului de stat, și având în vedere necesitatea aprobării cu celeritate a repartizării pe trimestre, pentru asigurarea fondurilor necesare proiectelor de investiții, a plății salariilor și a pensiilor, Ministerul Finanțelor Publice a aprobat inițial repartizarea pe trimestre conform propunerilor transmise de ordonatorii principali de credite", se arată în comunicatul de presă.

Ministerul solicită periodic ordonatorilor principali de credite să respecte Legea finanțelor publice 

"Ulterior, Ministerul Finanțelor Publice a menținut propunerile ordonatorilor principali de credite pentru trimestrul 1 revizuind trimestrele 3 și 4 după caz, pentru asigurarea cheltuielilor de personal până la finalul anul 2019. Încadrarea cheltuielilor de personal aprobate prin Legea bugetului de stat este o obligație stabilită atât prin Legea finanțelor publice cât și prin Legea responsabilității fiscal-bugetare.

Ministerul Finanțelor Publice, potrivit atribuțiilor stabilite prin actele normative incidente, are obligația de a monitoriza execuția cheltuielilor bugetare și respectarea țintelor de deficit stabilite prin lege. În acest sens, Ministerul Finanțelor Publice solicită periodic ordonatorilor principali de credite să respecte Legea finanțelor publice și Legea responsabilității fiscal-bugetare atunci când propun ocuparea posturilor vacante, promovarea angajaților, acordarea de sporuri noi, stabilirea programului de deplasări etc.", transmite Ministerul Finanţelor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel