Ministerul Finanțelor vrea să lanseze proiectul de lege privind redevențele

Ministerul Finanțelor Publice vrea să lanseze în dezbatere publică, în primul trimestru al anului viitor, un proiect de lege privind redevențele, care să între în vigoare în 2017.

"Ne aflăm într-o fază avansată de elaborare a acestei legi (privind redevențele n.r.). Noi dorim ca în primul trimestru să o punem în consultare publică, unde să stea suficient de mult timp, nu numai o lună, astfel încât toate părțile interesate, toate autoritățile, Parlamentul, societatea civilă, patronatele, sindicatele, investitorii să aibă ocazia să își formeze o părere despre această lege. Am dori ca în 2017 să avem o lege funcțională și să nu mai funcționăm pe prelungiri", a spus ministrul Anca Dragu.

De asemenea, ea a afirmat că veniturile publice nu pot crește "peste noapte", ci vor crește gradual.

"Avem multe de îmbunătățit pe zona contribuabililor mari. Avem evaziune fiscală, așa cum este estimată de Institutul Național de Statistică, de 20% din PIB. Veniturile publice nu pot crește peste noapte. Creșterile vor avea loc gradual, dar important este să punem bazele. Eu vă asigur că până la sfârșitul anului deja veți simți, ca și contribuabil, un alt tratament din partea autorităților statului", a mai arătat ministrul Finanțelor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel