Ministerul Finanțelor a trecut la pregătirea bugetului de război

Potrivit unor informații, Ministerul finanțelor se pregătește să elaboreze un nou proiect de buget de stat pentru război, valabil pentru perioada 2014-2017. Acest buget este conceput ca un scenariu financiar ipotetic și va fi finalizat până pe 16 mai 2014.

Ministerul Finanțelor  a solicitat ministerelor, autorităților centrale și administrațiilor finanțelor publice județene toate datele necesare. Termenul stabilit pentru transmiterea acestora este 24 martie 2014, iar data finalizării tuturor lucrărilor referitoare la elaborarea proiectului bugetului de stat pentru război este 16 mai 2014, scrie hotnews.ro. În acest sens, au fost transmise solicitări către toate județele. 

Noul proiect al bugetului de stat pentru război, valabil în perioada 2014- 2017, va fi prezentat Consiliului Suprem de Apărare a Țării de către Ministerul Finanțelor.

"Bugetul pentru război este un buget de cheltuieli și nu face parte din bugetul general consolidat fiind numai o simulare. Menționăm, în acelasi timp, că bugetul de stat pentru război este conceput ca un scenariu financiar ipotetic aplicabil unor situații de mobilizare sau război", a precizat Ministerul Finanțelor.

"Bugetul pentru război trebuie făcut o dată la patru ani. S-au trimis adrese în teritoriu, către toate judeţele, cu privire la realizarea bugetului pentru război. Noi doar am reamintit ce prevede legea. Acum a venit timpul să fie făcut bugetul. E un buget ipotetic, nu se acumulează la bugetul general consolidat. La momentul la care informaţiile vor fi transmise din teritoriu, ele vor avea statut de secret de serviciu", a declarat la România TV Liviu Voinea, ministru delegat pentru Buget.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel