Ministerul Economiei înfiinţează Consiliul pentru Coordonarea Industriei Naţionale de Apărare

Guvernul a aprobat joi, printr-o hotărâre, modul de organizare şi funcţionare a Consiliului pentru Coordonarea Industriei Naţionale de Apărare, se arată într-un comunicat al Executivului.

Acest Consiliu va sprijini Ministerul Economiei în coordonarea, la nivel naţional, a eforturilor economico-financiare şi a resurselor alocate pentru asigurarea capacităţilor de producţie necesare în industria de apărare.

Consiliul va funcţiona ca organ consultativ tripartit şi va asigura cadrul de consultare pentru realizarea unui parteneriat strategic între autorităţile publice, mediul de afaceri şi forţa de muncă din industria naţională de apărare.

De asemenea, Consiliul va avea în componenţa sa: administraţia publică - reprezentanţi la nivel de secretar de stat (sau asimilat) din cadrul fiecărei instituţii din componenţa Forţelor Sistemului Naţional de Apărare (MApN, MAI, SRI, SIE, STS, SPP), ministerul de resort, autoritatea de specialitate, MAE, Ministerul Muncii, Ministerul Educaţiei, Ministerul Cercetării şi Ministerul Finanţelor; reprezentanţii legali ai asociaţiei naţionale a producătorilor şi patronatului naţional reprezentativ; reprezentanţii legali ai sindicatului naţional al lucrătorilor din industria naţională de apărare.

Componenţa şi nominalizarea membrilor Consiliului se fac prin decizia prim-ministrului, iar activitatea sa este condusă de reprezentantul Ministerului Economiei, care asigură preşedinţia Consiliului. Consiliul se întruneşte trimestrial şi, după caz, în şedinţe extraordinare, la iniţiativa preşedintelui său, iar deciziile se adoptă prin votul majorităţii membrilor prezenţi. Printre atribuţiile Consiliului se numără, de asemenea, asigurarea cadrului de consultare interinstituţional privind realizarea programelor multianuale de înzestrate a Forţelor Sistemului Naţional de Apărare (FSNA) cu participarea industriei naţionale de apărare, precum şi demararea unor proiecte sau programe naţionale de înzestrare a FSNA care să implice industria naţională de apărare.

Înfiinţarea Consiliului pentru Coordonarea Industriei Naţionale de Apărare a fost stabilită prin Legea 232/2016 privind industria naţională de apărare, ale cărei norme metodologice de aplicare au fost aprobate de Guvern în 23 august. 'Noutatea adusă de normele aprobate este înfiinţarea Registrului unic al operatorilor economici şi al capacităţilor de producţie şi servicii în domeniul apărării naţionale, administrat tot de Ministerul Economiei', se mai arată în comunicat. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2022 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy