Ministerul Economiei. Dănuț Andrușcă, audiere în Parlament. "Opriți-vă. Lăsați foaia"

Rodica Mitu / 29 ian 2018 / 08:48 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Dan Andrușcă, propunerea PSD pentru Ministerul Economiei, a fost primul audiat luni dimineață.

Dănuț Andrușcă, propus pentru funcția de ministru al Economiei, a primit numeroase întrebări, printre cei care i-au adresat întrebări numărându-se Traian Băsescu și Daniel Zamfir.

Acesta a depășit timpul de 30 de minute. De menționat, în acest context, că timpul scurt de audieri în comisiile speciale nemulțumește Opoziția.

Andrușcă a citit aproape tot timpul de pe foi.

Vă rog, concentrați-vă, i s-a zis în cadrul audierilor.

Vă rog frumos, opriți-vă. (...) Lăsați foaia, i s-a mai spus acestuia.

Declarații

Peste opt miliarde de euro vor intra în economia României în următorii trei ani, prin Fondul suveran de dezvoltare şi investiţii, a declarat Dănuţ Andruşcă, în cadrul audierilor. 'Estimăm că peste opt miliarde de euro vor intra în economia României în următorii trei ani prin Fondul suveran de dezvoltare şi investiţii. Fondul va duce, printre altele, la apariţia a numeroase fabrici, în agricultură şi industrie, dar şi la capitalizarea unor firme, precum TAROM, CFR, Şantierul Naval Constanţa, CEC, Nuclearelectrica, astfel încât acestea să îşi poată extinde activitatea sau, după caz, să achiziţioneze noi capacităţi: flote de avioane, nave, garnituri de tren. Cele mai mari investiţii ale Fondului suveran în următorii trei ani se vor realiza în sănătate, prin construcţia unui spital republican şi a opt spitale regionale, valoarea totală finanţată din fond fiind estimată la 3,1 miliarde de euro. Alte trei miliarde de euro vor viza construcţia de autostrăzi şi căi ferate rapide, având prioritate autostrăzile care nu pot fi finalizate sau demarate din fonduri europene până în 2020', a afirmat Andruşcă.

Potrivit acestuia, Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi-au arătat interesul în ceea ce priveşte construcţia de autostrăzi în Parteneriat Public Privat. 

Vot final Andrușcă

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Economiei, Dănuţ Andruşcă, a primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. Dănuţ Andruşcă a fost validat cu 42 de voturi pentru și 18 împotrivă.

Vot final Plumb

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului de la Fonduri Europene, Rovana Plumb, a primit la rândul ei aviz favorabil. Membrii celor două comisii au avizat cu 18 voturi pentru, 11 împotrivă şi nicio abţinere.

Alte audieri

Audierile se încheie la 13:30.

La ora 15:00, este dat votul final în Parlament, când are loc ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului.

O parte din miniștri sunt deja criticați de opinia publica, de Opoziție, dar și din PSD.

Cine este Dan Andrușcă

Acesta este deputat în Parlamentul României din 2016, născut în 1969, în Neamț și licențiat în economie în 2001, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza - Facultatea de Științe Economice din Iași.

Experiența profesională a lui Andrușcă:

1991-1994. Administrator la SC ANDORIX - firmă de producție de cauciuc. Comuna Vânători-Neamț.

1994-2013. Director general la SC ULPROD - firmă de producție și comerț al articolelor din cauciuc. Târgu Neamț.

09.2013-04.2014. Administrator special la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare. Drobeta Turnu Severin.

05.2013-03.2014. Director general la Regia Autonomă pentru Activități Nucleare - producție și comercializare apă grea și ușoară. Drobeta Turnu Severin.

[citeste si] 

06.2013-03.2014. Consilier personal al Secretarului de Stat - Departamentul pentru Energie

03.2014-12.2015. Consilier al Secretarului de Stat - Ministerul Economiei

08.2014-07.2016. Administrator special -supraveghere activitate financiară - SC CUPRUMIN SA - exploatarea resurselor de minereu de fier

2014-2016. Președinte al Consiliului de Administrare - SC CONVERSMIN SA

2016-prezent. Deputat

 

VEZI ȘI Cabinet Dăncilă. Cine este Dan Andrușcă, propunerea PSD pentru Ministerul Economiei


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24