Ministerul Agriculturii, procedura de recunoaştere a fabricilor de zahăr

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a demarat procedura de recunoaştere a fabricilor de zahăr, iar comisia formată în acest sens a verificat fabricile Antrepriza Zahăr Bod SRL şi Tereos România SA, potrivit unui comunicat al Ministerului.

În perioada imediat următoare urmează să fie verificate şi celelalte fabrici. Ministerul Agriculturii menţionează că Regulamentul (CE) nr. 1185/2017 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentelor (UE) nr. 1307 şi 1308/2013 ale Parlamentului European şi ale Consiliului, în ceea ce priveşte notificările către Comisie ale informaţiilor şi documentelor, a adus modificări şi în piaţa zahărului.

În acest sens, la nivelul MADR, a fost adoptată Ordonanţa de urgenţă nr.94/2017 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 67/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Informaţional pentru Piaţa Produselor Agricole şi Alimentare, precum şi Ordinul nr.10/2018 pentru aprobarea procedurii de recunoaştere a operatorilor economici care desfăşoară activităţi privind fabricarea zahărului din sfeclă de zahăr şi/sau din rafinarea zahărului brut din trestie.

Potrivit prevederilor ordinului menţionat anterior, fabricile de zahăr care depun cerere şi documentaţia aferentă acesteia, sunt verificate de către comisia constituită în acest sens, pentru a primi recunoaşterea ca operator economic care desfăşoară activităţi de fabricarea zahărului, dacă îndeplinesc condiţiile de recunoaştere.

[citeste si]

Comisia de verificare a fabricilor este formată din reprezentanţi ai MADR, ASAS, Patronatului zahărului din România, Federaţiei cultivatorilor de zahăr din România şi Direcţiei Agricole Judeţene pe raza căruia se află fabrica de zahăr. Ministerul Agriculturii menţionează, de asemenea, că potrivit prevederilor Ordinului nr.619/2015 cu modificările şi completările ulterioare, producătorii de sfeclă de zahăr pot beneficia de ajutor naţional tranzitoriu şi sprijin voluntar cuplat, dacă fac dovada încheierii unui contract cu o fabrică de zahăr recunoscută de MADR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel