Ministerul Agriculturii. Ce obiectiv şi-a propus pentru acest an

Petre Daea
Petre Daea

Balnţa comercială pentru produsele agricole autohtone este deficitară. Principalele obiective ale Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale sunt acordarea subvențiilor la timp și echilibrarea balanței comerciale a țării pentru produsele agricole.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, vineri, la Piatra Neamţ, se înregistrează un dezechilibru al balanţei comerciale pentru unele produse agricole ca urmare a competiţiei importatorilor.

În acest sens, deja a fost pus în aplicare programul pentru tomate, urmând ca în curând să fie trecut prin Parlament și cel privind carnea de porc.

"În programul de guvernare au fost trecute două produse: de tomate, dată fiind exprimarea lui pe piața românească și carnea de porc. Ambele programe au fost demarate. Programul privind tomatele prevede o subvenție de 3.000 euro la 1.000 metri pătrați cultivați. Până la această dată sunt peste 5.200 cereri primite. Dacă ar îngheța aici acest număr de cereri ar însemna circa 10.400 tone de tomate care, dacă figurativ le-am putea prezenta, ar însemna un șir de 10,2 kilometri lungime de tir-uri. Al doilea program, privind carnea de porc, își urmează traseul în Parlament", a explicat ministrul Petre Daea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel