Miniștri, făcuți zob. "De ce vă bateți joc de noi? Există un Dumnezeu"

"Domnilor miniștri, de ce vă bateți joc de noi?", este o întrebare care a fost ridicată astăzi de o comunitate aproape total ignorată de oamenii din Guvernul Cioloș.

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a anunțat sâmbătă că pe 16 februarie va avea loc o întâlnire a membrilor Guvernului pentru crearea unui plan de dezvoltare în Roșia Montană. Toate bune și frumoase, doar că, la consultări, comunitatea din Roșia Montană a fost pur și simplu exclusă.

Despre toate aceste nedreptăți au vorbit pe larg, într-o scrisoare deschisă, Cristian Albu – Președinte Sindicatul Viitorul Mineritului, Mariana Szekely – Parteneriatul pentru Mediu Roșia Montană și Hadrian Bobar – Centrul de Resurse pentru Tineret, CERT Apuseni:

Comunitatea din Rosia Montana este exclusa de Ministrii Alexandrescu si Palmer de la dezbaterile privind viitorul Rosiei Montane!

Noi, rosienii nascuti si crescuti in Rosia Montana, suntem obligati sa infruntam umilinta autoritatilor centrale – in speta a Ministrului Culturii si a Ministrului Mediului – care, desi au anuntat saptamana trecuta ca astazi, 16 februarie 2016, organizeaza consultari cu societatea civila cu privire la viitorul Rosiei Montane, au actionat cu cea mai mare si mai jignitoare lipsa de transparenta.

Astazi, inca de la primele ore ale diminetii, dupa ce am batut cale lunga din Rosia Montana la Bucuresti special pentru a fi primiti si noi ca si reprezentanti legitimi ai comunitatii si ai oamenilor din Rosia Montana, suntem plimbati si trimisi de la o usa la alta, de la un minister la altul, intr-un ping pong care nu face cinste Ministrilor Culturii si al Mediului, si cu atat mai putin Guvernului Romaniei.

[citeste si]

Domnule Ministru Alexandrescu, Doamna Ministru Pasca-Palmer, de ce va bateti joc de noi? De ce nu luati in considerare cererile noastre de a participa la consultarile despre propriul nostru viitor, de ce ignorati cu insistenta vocea noastra, a oamenilor din Rosia Montana? Sau noi nu suntem "societate civila" pentru dumneavoastra? Va amintim ca si noi suntem organizati in ONG-uri, iar sindicatul nostru minier este parte din comunitatea noastra de rosieni. Daca tineti ascunse de noi – rosienii - planurile privind Rosia Montana, atunci cine este mai indreptatit, in viziunea dumneavoastra sa le vada si ia parte la intocmirea lor? Am constatat cu surprindere ca pe lista dumneavostra de interlocutori acceptati pentru intalnirea de astazi se aflau alte ong-uri, din alte localitati si alte interese, diferite de ale comunitatii din Rosia Montana. Am regasit pe lista de oameni primiti la intalnirea cu dumnevoastra pana si locuitori din Campeni, insa doar rosieni nu.

Cand la Ministerul Mediului am cerut sa fim si noi acceptati la intalnire, dupa ce fusesem directionati acolo de insusi Ministrul Culturii vizibil iritat de demersul nostru, o reprezentanta a Ministerului ne-a invitat sa "facem follow-up" cu Ministerul Culturii. Vedeti si postarile noastre de Facebook de la fata locului, pe care le atasam la aceasta scrisoare - https://www.facebook.com/SindicatulMineritului, precum si mai jos la finalul acestei scrisori deschise! Venim de la aproape 500 de kilometri, dupa ce am trimis multiple cereri de participare la consultari, pentru a fi invitati nonsalant sa facem "follow up"? Asa actioneaza un Guvern de specialisti, de tehnocrati, care se pretind deshisi, comunicativi si implicati in vietile noastre?

Este limpede pentru noi ca – in cel mai discretionar si netransparent mod – ati selectat sa participe la intalnirea cu dumnevoastra doar persoanele si organizatiile care se opun mineritului, care se opun dezvoltarii economice a zonei noastre si – mai cu seama – care se opun ca noi si familiile sa avem un viitor acolo unde ne-am nascut. Motii insa nu pot fi umiliti, exista un Dumnezeu acolo sus, un Dumnezeu al minerilor, care cand vad cerul la iesirea din subteran se gandesc la el si-i multumesc  un Dumnezeu care o sa aiba grija de "follow up"!

Noroc bun!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel