Minele se închid, au crescut importurile de cărbune

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Producţia de cărbune net a României a totalizat în primele zece luni ale acestui an 3,413 milioane tone echivalent petrol, fiind cu 10,2% (388.500 tep) mai mică faţă de cea din perioada similară din 2015, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică (INS). 

În perioada menţionată, România a importat 462.200 tep cărbune net, cu 9.400 tep (2,1%) mai mult comparativ cu cantitatea importată în aceeaşi perioadă a anului trecut. Conform proiectului Strategiei Energetice, publicat pe site-ul ministerului de resort, România dispune de rezerve totale de 12,6 miliarde tone lignit, concentrate geografic în Bazinul Minier Oltenia. Zăcămintele în exploatare totalizează 986 milioane tone. Rezervele de huilă, concentrate în bazinul carbonifer al Văii Jiului, totalizează 2,2 miliarde tone, din care 592 milioane tone se află în perimetre exploatate, potrivit Agerpres. 

Operațiunile de închidere a minelor se desfășoară cu sprijinul Comisiei Ruropene, peste 400 de milioane de euro fiind alocate de Bruxelles în acest an pentru plăți compensatorii oferite minerilor disponibilizați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel