Mina Petrila a fost închisă

Vineri, ultima tonă de cărbune extras din Mina Petrila a fost adusă la suprafață cu un vagonet folosit de mineri pentru transportul huilei, momentul desfășurându-se în prezența a zeci de mineri și a unei fanfare care a cântat 'Imnul Minerilor'.

Pe vagonetul încărcat cu bulgări de cărbune era scris 'Ultima tonă de cărbune—Mina Petrila 30.10.2015', cei prezenți exprimându-și regretul pentru faptul că activitatea exploatării s-a oprit, informează Agerpres.

'Toți cei care am lucrat în minerit asistăm la un moment trist al Văii Jiului, închiderea Minei Petrila. Este un eveniment care ne va marca toată viața pe cei care am lucrat în minerit, pe cei care lucrează acum, pe pensionari și pe familiile lor', a declarat directorul Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului, Aurel Anghel.

Acesta a arătat că Mina Petrila este un 'punct de referință' în mineritul Văii Jiului și de aceea a ținut ca momentul închiderii exploatării să fie marcat de către cei care au muncit acolo.

[citeste si]

Alături de minele Paroșeni și Uricani, exploatarea de la Petrila face parte din cadrul SNIMVJ, companie ce reunește minele considerate neviabile din Valea Jiului. Cele trei exploatări de huilă au intrat pe un program de închidere aprobat de Comisia Europeană și vor trebui închise până în anul 2018.

Mina Petrila a fost înființată în urmă cu 156 de ani și este considerată ca fiind cea mai adâncă din Europa, cu galerii săpate la 1.100 de metri sub pământ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel