Miliardarii americani nu plătesc aproape deloc taxe. Se împrumută cu garanția averilor

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Cei mai bogați oameni ai lumii aproape că nu plătesc taxe.

Conform BBC, un site web a publicat pe surse taxele plătite de unii dintre cei mai bogați oameni ai lumii, printre care Jeff Bezos, Elon Musk sau Warren Buffet. Site-ul ProPublica spune că CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, nu a plătit vreo taxă în 2007 și 2011, în timp ce Elon Musk, CEO-ul Tesla, nu a fost bun de plată deloc în 2018.

FBI și autoritățile fiscale din Statele Unite ale Americii au început să investigheze cum a ajuns site-ul în posesia datelor fiscale ale miliardarilor, în timp ce o purtătoare de cuvânt a Casei Albe a numit scurgerea „ilegală”. Informațiile vaste obținute de la serviciul de venituri au fost analizate de site, iar mai multe detalii vor fi oferite în săptămânile viitoare.

În timp ce nimeni nu poate confirma sau infirma validitatea spuselor, această scurgere vine într-un moment în care există dezbateri tot mai aprinse în legătură cu taxele plătite de cei mai înstăriți, foarte mici de altfel, ajungându-se astfel la inegalități tot mai mari.

Ce se arată în informațiile publicate de ProPublica?

ProPublica a transmis că cei mai bogați 25 de americani plătesc mai puține taxe decât cei mai mulți muncitori din această țară. Astfel, veniturile lor brute sunt taxate în Statele Unite ale Americii cu doar 15,8 procente. Editorul site-ului, Jesse Eisinger, a spus: „Am fost destul de uimiți că poți aproape să scapi de taxe când ești multimiliardar. Să plătești zero taxe... asta chiar ne-a dat pe spate. Cei mai bogați oameni pot ocoli sistemul într-un mod complet legal”.

„Aceștia au o capacitate uriașă de a obține deducții de taxe, să acceseze credite și să exploateze lacunele sistemului”, a mai adăugat jurnalistul. Astfel, în timp ce valoarea averilor bogaților crește concomitent cu acțiunile companiilor pe care le conduc, acești multimiliardari nu înregistrează venituri active mai mari.

Bogații trăiesc pe credite, nu din salarii, se mai arată în date

„Au deducții de taxe agresive tocmai pentru că se împrumută pentru a-și finanța stilul de viață extravagant”, a mai adăugat editorul ProPublica. Astfel, când miliardarii americani cumpără un activ, construiesc unul sau moștenesc o avere, ei se împrumută cu garanția banilor lor. Tocmai pentru că se împrumută și nu generează venituri active, aceștia nu vor fi taxați.

„Se împrumută de la bănci la dobânzi destul de mici, trăiesc din împrumuturi și apoi folosesc cheltuielile de dobândă pentru a plăti taxele lor”, conchis el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel