Mike Cannon-Brookes a cumpărat o locuință de 100 de milioane de dolari

O vilă din Sydney a fost vândută cu o sumă record. 

Miliardarul australian Mike Cannon-Brookes a cumpărat o proprietate pe malul mării în Sydney, pentru suma de circa 100 milioane de dolari australieni (61 milioane de euro), informează presa locală - eclipsând astfel precedentul record imobiliar din Australia, care fusese stabilit asociatul său Scott Farquhar, notează AFP.

Cannon-Brookes şi Farquhar sunt cei doi co-fondatori şi co-directori generali ai Atlassian, o companie de software.

"Fairwater", vila cumpărată de Mike Cannon-Brookes, este situată în zona exclusivistă Point Piper, cu vedere către Golful Sydney, pe un lot de 1,12 hectare, şi i-a aparţinut anterior lui Mary Fairfax (1922-2017), a cărei familie a controlat la un moment un imperiu mediatic, care includea în principal publicaţia Sydney Morning Herald.

"Suntem încântaţi să achiziţionăm 'Fairwater' pentru tânăra noastră familie şi aşteptăm cu nerăbdare să continuăm să scriem povestea acestei frumoase case din Sydney", a declarat miliardarul în vârstă de 38 de ani site-ului Internet Domain.

Recordul anterior a fost de 75 de milioane de dolari australieni

Vila a fost construită în 1881 şi a aparţinut timp de un secol familiei Fairfax, fiind cunoscută pentru petrecerile pe care le-a găzduit timp de mai multe decenii, la care au participat membri ai famililor regale, celebrităţi şi personalităţi politice.

Potrivit site-ului citat, preţul de achiziţie pentru "Fairwater", grădinile şi terenul său de tenis a fost de circa 100 de milioane de dolari australieni, depăşind astfel recordul anterior de achiziţie al unei proprietăţi australiene.

Recordul anterior data din 2017, atunci când Farquhar a cumpărat pentru aproximativ 75 de milioane de dolari australieni "Elaine", o vilă construită în 1863, care a aparţinut la rândul ei familiei Fairfax timp de peste un secol

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel