5.000 de euro pentru profesori. Olguța Vasilescu: ”Cheia este chiar aici”

Olguta Vasilescu
Olguta Vasilescu

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a explicat la România TV câteva avantaje de care vor beneficia profesorii care se vor stabili în mediul rural.

Conform noilor legi, urmează să fie acordați 5000 de euro pentru 'Achiziția sau modernizarea unei locuințe și pentru cumpărarea terenului aferent construcției pentru personalul didactic din mediul rural'.

Vedeți, cheia este chiar aici: pentru personalul didactic din mediul rural”, a început să explice Olguța Vasilescu în emisiunea Andreei Crețulescu.

”Ca să atragem personal calificat în mediul rural”, a continuat ministrul. ”Pentru că din cauza asta avem rezultate slabe la Bacalaureat, cu abandon școlar ș.a.m.d. Pentru a-i stimula pe profesori și să rămână acolo mergem cu această sumă de 5000 de euro la achiziția sau modernizarea de locuințe, dar important este și ce se întâmplă și mai departe că se acordă o garanție de stat de 80% din creditele acordate pentru achiziționarea de locuințe. Este valabil pentru toată lumea, deci și pentru cei din mediul rural și pentru cei care lucrează în mediul urban. Noi avem termen până la 1 Martie să venim cu aceste legi, după cum am convenit cu sindicatele din Educație. Apoi avem acordarea unei prime de instalare de trei salarii medii brute pentru personalul didactic care se stabilește în mediul rural, tocmai pentru a atrage tineri absolvenți cu studii superioare. Acolo sunt foarte mulți profesori care au doar liceul și care țin cursurile” a mai precizat Lia Olguța Vasilescu.

Vezi și: OUG înghețare venituri. Vasilescu: I-am spus lui Teodorovici că trebuie tăiată

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel