Mihnea Motoc: Aş fi ipocrit să spun că nu mă încearcă regrete

Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a declarat, miercuri, că îl încearcă regrete la încheierea mandatului.

"Astăzi închei onorantul mandat de ministru al Apărării Naționale, pe care îl voi preda colaboratorului meu de aproape un an, domnul Gabriel Leș.

Aș fi ipocrit să spun că nu mă încearcă, în acest ceas, regrete. E firesc să fie așa pentru oricine se angajează cu tot ce are mai bun, la acest nivel. Iar la Apărare istoria, tradiția, prelungirea lor în profesionalismul, dăruirea și verticalitatea oamenilor săi de astăzi, îl obligă chiar mai mult pe vremelnicul titular să se lege de instituție și de proiectele ei, care, acestea, sunt perene", a scrie Mihnea Motoc pe Facebook.

"Am rămas însă mereu conștient că nu m-am născut ministru, că nu am urmărit vreodată să ajung ministru, că „guvernul suntem noi: eu și cu tine" (Roosevelt) și că, poate, „...într-o zi, vom merita să nu mai avem guverne" (Borges). Sunt deopotrivă încredințat că toate lucrurile bune – câte au fost -, vor fi duse mai departe.

[citeste si]

Sunt cei care spun că am făcut mai mult decât se putea aștepta; eu însă voi duce cu mine acele lucruri pe care nu le-am făcut. Mă vor apăsa și mai încolo nedreptățile și anomaliile cu care timpul nu a mai avut răbdare.

Eu m-am văzut mai curând ca un simplu servitor al sacrei noțiuni de Armată națională, păstrătoarea ultimă a imprescriptibilei stări de a fi român pe lumea aceasta.

Nu am avut satisfacție mai mare decât cea dată de acele momente în care am simțit comuniunea cu acei români de granit care sunt militarii noștri.

Iar voi, cei ce ați zăbovit în anul din urmă pe această pagină pe care am deschis-o nu fără multe ezitări, nu veți ști niciodată pe de-a întregul cât de prețioasă mi-a fost susținerea voastră morală.
Păstrez pagina de Facebook, nu mă voi mai pronunța însă decât excepțional pe chestiunile de care m-am ocupat până azi. M-ar bucura – și obliga – dacă va fi interes și pentru ce (mai) face omul, nu neapărat ministrul, Mihnea Motoc.
Să auzim numai de bine!", este mesajul ministrului Apărării la sfârșit de mandat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel