Mihnea Constantinescu, deces. George Ciamba, mesaj plin de prețuire

George Ciamba a transmis duminică un mesaj de condoleanţe la moartea ambasadorului Mihnea Constantinescu.

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a transmis duminică un mesaj de condoleanţe la moartea ambasadorului Mihnea Constantinescu, menţionând faptul că a fost martor la modul în care acesta 'a influenţat decisiv marile bătălii ale diplomaţiei româneşti'.

'Trecerea în nefiinţă, mult prea devreme, a ambasadorului Mihnea Constantinescu este o pierdere pentru cei care l-au cunoscut şi l-au preţuit. Ambasadorul Mihnea Constantinescu a fost un coleg, un mentor şi un om deosebit, care a ştiut să-şi pună amprenta în mod pozitiv asupra celor cu care a colaborat. Am fost personal martor la modul în care Mihnea Constantinescu a influenţat decisiv marile bătălii ale diplomaţiei româneşti. Consider un privilegiu că, în activitatea mea profesională, am fost coleg de generaţie cu el. Regret profund pierderea unui prieten şi voi continua să preţuiesc prietenia sa pentru totdeauna. Sincere condoleanţe familiei sale. Dumnezeu să-l odihnească!', se afirmă în mesajul transmis de George Ciamba.

Mihnea Constantinescu, deces la 57 de ani

Ambasadorul Mihnea Constantinescu a încetat din viaţă la 57 de ani, într-un spital din Nisa. Născut în 1961, Mihnea Constantinescu a fost cadru didactic al Universităţii Politehnica din Bucureşti, domeniul inginerie nucleară, specializare în care a obţinut şi doctoratul. Ulterior, a intrat în serviciul diplomatic.

Mihnea Constantinescu a deţinut în perioada mai multor guvernări funcţiile de director al Cancelariei Primului-ministru, consilier de stat sau consilier diplomatic, secretar de stat şi director general pentru afaceri politice în Ministerul Afacerilor Externe. Astfel, a fost purtător de cuvânt al premierului Petre Roman şi director de cabinet al premierilor Theodor Stolojan, Adrian Năstase şi Călin Popescu-Tăriceanu. A fost şi asistent personal al premierului Petre Roman, precum şi director de cabinet al lui Mircea Geoană, când acesta era ministru de externe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel