Mihăilă: Au fost transmise către Poliţie peste 370 de sesizări privind autenticitatea unor certificate de vaccinare

Mihăilă: Au fost transmise către Poliţie peste 370 de sesizări privind autenticitatea unor certificate de vaccinare
Mihăilă: Au fost transmise către Poliţie peste 370 de sesizări privind autenticitatea unor certificate de vaccinare

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat luni că au fost transmise către Poliţie peste 370 de sesizări cu privire la autenticitatea unor certificate de vaccinare.

'De la grupul de la Institutul Naţional de Sănătate Publică ce emite certificatele COVID pe baza adeverinţelor de vaccinare s-au transmis deja către Poliţie peste 370 de sesizări cu privire la autenticitatea acestor certificate de vaccinare. Tot ce vine ca sesizare la Ministerul Sănătăţii noi transmitem fie către Parchet, fie către Poliţie. Sunt suspecte... sunt certificate care indică suspiciuni de fraudă. De când este valabil acest certificat COVID, de la 1 iulie, s-a constituit acest grup de lucru la INSP şi de atunci se fac aceste verificări ale adeverinţelor iar în aceste aproape două luni au fost peste 370 de care am menţionat', a spus demnitarul la Digi 24.

Întrebată dacă există o vină a medicilor în scandalul cu certificatele false de vaccinare, Mihăilă a răspuns: 'Există o vină a personalului medical care eliberează aceste certificate, doar că vina trebuie dovedită şi pedepsită'. 

Certificate de vaccinare false, vândute la 100 de euro pe Telegram. Un jurnalist a reușit să-l obțină: E 1:1, creat chiar de medici

Certificate de vaccinare false erau vândute pe Telegram. Documentele erau eliberate, în fals, de Spitalul “Grigore Alexandrescu”. Cum e posibil și ce spune conducerea Spitalului.

Un jurnalist Digi24 a făcut descoperirea pe rețeaua de socializare Telegram, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie din lume, acolo unde era un grup de peste 600 de persoane și în care se făcea trafic cu documente de vaccinare false. Jurnalistul a intrat în dialog pentru a obține toate detaliile pentru certificat, iar la final, l-a și primit. 

Creatorii grupului de Telegram ”CERTIFICAT_COVID19” spuneau că fac certificate la comandă fără să te vaccinezi, iar dacă voiai un astfel de document, erai îndemnat să abordezi în privat userul E_Vaccin, un cont care nu este asociat unui nume real și nici unui număr de telefon. 

Traficanții au elibertat documentele și i-au explicat cum să treacă de filtrele autorităților, atât în țară, cât și în străinătate. 

Certificatul era vândut cu 100 euro, era administrat, fictiv, cu serul de la Johnson&Johnson și era înregistrat la un centru de vaccinare din Capitală.

Spitalul “Grigore Alexandrescu” este centrul la care traficanții înregistrau certificatele, dar culmea, spitalul nu are centru de vaccinare (Citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel