Mihail Neamțu: Mi-am pierdut respectul. Vreau să fiu bine înțeles

Mihail Neamțu, teolog și politician, a transmis un mesaj pe Facebook prin care vrea să fie bine înțeles.

Mihail Neamțu se întreabă: "Cum poți să-l reevaluezi pe Ion Iliescu și să-i dedici o întreagă carte taman lui, președintelui cu sânge pe mâini, dar să nu-i ierți lui Donald Trump curajul de-a înfrunta ayatolahii criminali".

Mesajul complet

"Nu știu dacă eliberarea unor ostatici americani din Coreea de Nord i-au adus profesorului Vladimir Tismăneanu vreo alinare după suferința provocată de faimosul „Trump derangement syndrome". Să nu fie mai importantă libertatea unor deținuți ai regimului comunist decât ura bolnăvicioasă față de un controversat Președinte american?

Fiecare trăiește, pe cont propriu, Marele Șoc.

Vreau să fiu bine înțeles: pot întreține relații de amiciție sau prietenie cu oameni care au susținut-o, cândva, pe Hillary Clinton. Errare humanum est. Un diplomat experimentat ca Teodor Baconschi și-a oferit privilegiul unei reevaluări a administrației Trump în lumina acțiunilor de întărire a flancului estic al NATO. E normal: politica se judecă în mișcare.

Mi-am pierdut însă respectul intelectual pentru maniheiștii care persistă într-un fanatism al negației și care refuză să recunoască republicanilor din Washington DC meritul confruntării unor regimuri totalitare, precum cel din Phenian sau Teheran.

Cum poți să-l reevaluezi pe Ion Iliescu și să-i dedici o întreagă carte taman lui, președintelui cu sânge pe mâini, dar să nu-i ierți lui Donald Trump curajul de-a înfrunta ayatolahii criminali (pe care Ceaușescu însuși i-a cultivat cu disperare în 20 decembrie 1989)?

[citeste si]

Poate voi găsi răspunsul într-o carte despre... limită", a scris Mihail Neamțu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel