Mihail Neamţu, acuzat de MCA de antisemitism. Vezi de ce

Mihail Neamțu, liderul Paridului Noua Republică a intrat în vizorul  Centrului pentru Monitorizarea și Combaterea Antisemitismului, după ce acesta a recitat versuri din poezia  "Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane !" a poetului român Radu Gyr, cu ocazia lansării candidaților ARD de la Operă.

Centrul pentru Monitorizarea și Combaterea Antisemitismului apreciază drept scandaloasă promovarea de către Mihail Neamţu a poetului legionar Radu Gyr şi consideră că lipsa unei delimitări a ARD de declaraţiile liderului NR echivalează cu o aprobare tacită a unor viitoare politici antisemite.

 Mihail Neamţu şi-a încheiat luni discursul susţinut cu ocazia lansării candidaţilor ARD, recitând un pasaj din poezia "Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane !" a poetului român Radu Gyr.

 "Domnul Mihail Neamţu a ales să promoveze ideologi legionari, care au fost şi rămân responsabili pentru crimele comise împotriva cetăţenilor români vinovaţi de a se fi născut evrei. MCA România consideră scandalos, revoltător şi împotriva legislaţiei în vigoare discursul domnului Neamţu din data de 5 noiembrie a.c. susţinut la evenimentul public de lansare a unei noi alianţe politice.

 Versurile recitate în faţa unei numeroase asistenţe fac parte din 'opera' unui membru de seamă al Mişcării Legionare, comandant legionar şi sef al regiunii Oltenia.

 Dacă în trecut domnul Mihail Neamţu, atunci când a îmbrăţişat doctrina legionară, a avut posibilitatea şi scuza să invoce lipsa sa de educaţie cu privire la crimele împotriva umanităţii comise de legionari, în prezent, conform informaţiilor publicate de presă, domnia sa se face vinovat de incitare la extremism, de ignorare deliberată a antisemitismului promovat de legionari, de promovarea publică a unor personaje de la marginea istoriei care poartă responsabilitatea multor crime împotriva umanităţii", se arată intr-un comunicat de presă al MCA.

Mihail Neamțu, respinge acuzațiile de antisemitism și susține că a recitat din poezie "Ridică-te Gheorghe" a lui Radu Gyr, poet și ideolog legionar, pentru a onora "memoria țăranilor uciși de comuniști" și nu pentru a cauționa "aberațiile politice din tinerețea" poetului.

 "Sub steaua lui David ori sub crucea lui Hristos, mormintele tuturor victimelor totalitarismelor pot fi plânse cu decență și pietate. Negaționismele la adresa Holocaustului sau ale Gulagului sunt respingătoare, extremiste și inacceptabile în discursul public al secolului XXI", afirmă Mihail Neamtu, într-un comunicat de presă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel