Mihail Neamțu, indignat de PMP, întreabă: Nu-i nivelul mult prea jos

Mihail Neamțu, liderul Partidului Noua Republică, se declară indignat de faptul că reprezentanții de seamă ai partidului susținut de președintele Traian Băsescu promovează "maneliști de ultimă speță".  

Într-o postare pe Facebook, Mihail Neamțu, pe lângă faptul că deplânge nivelul "mult prea jos" al strategiei aplicate de PMP, în scopul reformării Dreptei, care duce spre derizoriu "lupta lui Teodor Baconschi cu armele cuvântului scris și sutele de ore de studiu și meditație ale eruditului Adrian Papahagi", are un comentariu ironic și la adresa stilului de muzică agreat de către Elena Udrea.     

"luptăm cu Ponta la sînge, dar vrem să știm că nu-l înlocuim pe Vanghelie cu un frate geamăn! Înțeleg ca PMP face politică, nu etică. Dar estetica? Nu mă aștept ca Brahms să fie muza orelor de seară pentru doamna Elena Udrea. Dar e oare nevoie de promovarea unor maneliști de ultimă speță în scopul reformării Dreptei? Vă întrebi prieteni: nu-i nivelul mult prea jos? Pentru asta a luptat teologul Teodor Baconschi cu armele cuvântului scris? Pentru asta a sacrificat sute de ore de studiu și meditație un erudit Adrian Papahagi? Îl intreb pe Cristian Preda care e marea scurtătură între Alexis de Tocqueville și Florin Salam? Vă recunoașteți în maneleala asta politică generalizată, cu PE-EM-PEU' unor maimuțoi?", a scris, joi, pe Facebook, Mihail Neamțu.

Susținător aprig al lui Traian Băsescu în timpul referendumului pentru demiterea acestuia din funcția de președinte din 2012, Mihail Neamțu își încheie mesajul cu suspinul nostalgic al lui Cicero, din urmă cu mai bine de 2000 de ani în urmă, prin care deplângea starea de corupție, lipsa moralității și a verticalității contemporanilor săi: " O tempora, o mores..."/ "Ce vremuri, ce moravuri!".

Citește și Gafă antologică a lui Mihail Neamțu. Cum i-a spus Andreei Pora

Reacția liderului Partidului Noua Republică survine ca urmare a faptului că un nou membru al PMP, Costeluş de la Oradea, a pus în slujba partidului o mostră a folclorului liric, despre care Elena Udrea a zis că e un nou hit.

"Eu nu mă plimb liberal/ Nu pot să fiu social/ Eu mă mişc doar popular, mă/ Ăsta-i PMP-ul, vere/ Noi avem două Elene/ Şi Băsescu-i la putere", este refrenul melodiei dedicate de Costeluș tuturor membrilor partidului și a cărei sursă de inspirație a fost chiar Elena Udrea, după cum mărturisea pentru ziarulring.ro chiar autorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel