Mihai Voicu, mesaj pentru Victor Ponta: Tema loviturii de stat, folosită și de Ceaușescu, Iliescu și Băsescu

Vicepreședintele PNL Mihai Voicu reacționează după ce premierul Victor Ponta a declarat că schimbarea unui Guvern cu alte mijloace decât cele parlamentare și constituționale reprezintă o lovitură de stat, și îi transmite că această temă "a mai fost folosită de Ceaușescu, de Iliescu și de Băsescu".

"Numărul unu - teoria loviturii de stat. A mai fost folosita de Ceaușescu ( agenturili), de Iliescu (legionarii) si de Băsescu la referendum.
Numărul doi - teoria instabilității politice versus guvern ales de parlament. Guvernul Boc era ales de parlament și a demisionat. După 57 de zile guvernul Ungureanu, de asemenea ales de parlament, a căzut prin moțiune de cenzura. Și nu a fost nicio instabilitate.
De fapt asistam la agățarea de putere ca pisica de cearceaf. Nu exista tara democratica în care primul ministru sa fie urmărit penal și sa stea bine mersi asa", a scris Mihai Voicu, duminică, pe Facebook.

Gigi Becali, decis să vorbească despre ce se întâmplă azi în politică

Reacția liderului liberal survine după declarațiile premierului Victor Ponta făcute la finalul ședinței coaliției la care au participat liderul UNPR, vicepremierul Gabriel Oprea, președintele PC, Daniel Constantin, și președintele PLR, Călin Popescu Tăriceanu.

"Acuzarea mea are ca scop schimbarea guvernului și a majorității parlamentare - conform tuturor definițiilor, schimbarea unui guvern altfel decât prin alegeri sau prin vot în Parlament se numește lovitură de stat", a declarat, duminică, premierul Ponta.

De asemenea, prim-ministrul a punctat și un alt efect al unei eventuale demisii a sa din fruntea Executivului: "Criza politică ar fi tocmai o demisie, fără niciun plan național de asigurare a stabilității noastre - înseamnă că proiecte fundamentale, precum Codul fiscal, legea salarizării, fondurile europene și Master-plan-ul de transport, acordul cu FMI și CE, sau legile electorale - se vor amâna pe termen nedefinit din moment ce nu există o altă majoritate funcțională".

Victor Ponta nu va demisiona. Premierul contraatacă în Justiție

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel