Mihai Voicu îl acuză pe Liviu Dragnea de șantaj și amenințare

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu susține că solicitarea președintelui PSD, Liviu Dragnea, către premier de a abroga hotărârea de Guvern privind data alegerilor se înscrie, din punct de vedere penal, la şantaj şi ameninţare.

"Cererea domnului Dragnea către Guvernul României de a abroga Hotărârea de fixare a datei alegerilor se încadrează, din punct de vedere penal, la următoarele categorii: şantaj şi ameninţare. La acestea putem adăuga mita electorală din fondul de rezervă, constatată de Curtea de Conturi, şi abuzul în cazul Ordonanţei de preluare forţată a primarilor, constatată deja de Curtea Constituţională", a declarat Mihai Voicu, potrivit unui comunicat de presă.

El adaugă că "Dragnea a mai participat sau iniţiat următoarele acţiuni: limitarea dreptului de vot pentru Diaspora la precedentele alegeri prezidenţiale, refuzul de a organiza alegeri parţiale pentru câteva milioane de electori şi tentativă, eşuată, de a restrânge dreptul la liberă exprimare".

[citeste si]

"Mai nou, domnul Liviu Dragnea contestă dreptul Guvernului de a fixa data alegerilor şi dreptul partidelor de a contesta constituţionalitatea unor legi. Pentru Liviu Dragnea şi PSD, democraţia, însăşi, este un grup infracţional organizat. De ce le este frică nu vor scăpa: într-un singur tur sau în două, PSD tot va pierde alegerile. Românii au anticorpi puternici la pesedism, care rezistă şi reacţionează la orice tentativă de limitare a drepturilor democratice, de abuz, intimidare sau şantaj. Îmi pare rău că dl Dragnea încearcă să importe la nivel naţional metodele primitive de a face politică pe care le-a pus în aplicare în întreaga sa carieră politică", a completat liderul PNL

Liviu Dragnea i-a trimis o scrisoare premierului Dacian Cioloş în care îi solicită să revoce hotărârea de Guvern prin care se stabileşte data alegerilor locale şi să o adopte din nou odată cu toate celelalte hotărâri care reglementează procedurile pentru scrutin. Premierul Dacian Cioloş a anunţat marţi că nu intenţionează să abroge hotărârile de guvern referitoare alegerile locale şi că nu doreşte să intre în jocurile politice ale partidelor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel