MIhai Voicu, despre consultările PNL cu UDMR privind moțiunea de cenzură: În câteva zile

Vicepreşedintele liberal, Mihai Voicu, și-a exprimat, luni, încredererea că UDMR va avea "disponiblitatea" de discuta cu PNL, în câteva zile, pe textul moțiunii de cenzură pe tema votului prin corespondență și a arătat ce argumente va folosi partidul său pentru a obține sprijin parlamentar pentru moțiunea de cenzură anunțată.

"Nu doresc să comentez de pe acum poziţia UDMR, pentru că în general şi sper că aşa vom proceda şi de data aceasta, procedurile de consultare între grupurile din Opoziţie în situaţia iniţierii unei moţiuni de cenzură se fac de obicei pe marginea unui text, pe marginea unei moţiuni concrete şi sper că cei de la UDMR vor avea disponibilitatea de a discuta pe text în câteva zile, atunci când acesta va fi finalizat", a declarat , luni, la RFI, Mihai Voicu.

Întrebat cum vor convinge liberalii UDMR-ul să susţină moţiunea de cenzură, Mihai Voicu a răspuns: "Va conta foarte mult textul, vor conta foarte mult argumentele şi planurile de viitor şi de aceea sunt rezervat în a face acum o discuţie foarte concretă cu privire la relaţia cu UDMR-ul sau poziţia UDMR-ului faţă de această moţiune".

Liderul liberal Mihai Voicu susține că, deocamdată, nu există un sprijin parlamentar pentru moţiunea de cenzură, dar PNL are încredere că va strânge o majoritate așa cum s-a întâmplat și în cazul dublării alocației pentru copii.

Mihai Voicu a precizat, totodată, că nu este vorba de "racolare de parlamentari sau înscrieri de parlamentari în Partidul Naţional Liberal, ci sprijin pentru un act constituţional, care este moţiunea de cenzură, prin vot, desigur".

PNL a anunţat sâmbătă că va depune pe data de 5 iunie o moţiune de cenzură pe tema votului prin corespondenţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel