PNL-ul, FORȚAT, în carantină? Tudose, apel imediat către Orban: Vă ASUMAȚI!

Fostul premier Mihai Tudose îi cere lui Ludovic Orban demiterea prefectului de Brăila, Cătălin Boboc, pentru gestionarea defectuasă a crizei sanitare din județ. Este a doua scrisoare deschisă pe care i-o adresează prim-ministrului.

Europarlamentarul Mihai Tudose declară că prefectul de Brăila, Cătălin Boboc, a aflat abia ieri despre ordinul implementat în martie de Guvern, privind anchetele epidimiologice. Potrivit lui, nu au fost făcute anchete epidimiologice după ce consilierul prefectului a fost confirmat cu COVID-19 și nici nu s-a dispus carantinarea primarilor PNL care au intrat în contact cu acesta la o ședință de partid. 

Mihai Tudose mai spune în scrisoarea sa că: "Menținerea în funcție a prefectului de Brăila înseamnă că vă asumați acest tip duplicitar de comportament și acceptați mimarea luptei cu pandemia."

"Scrisoarea a doua....

Tot deschisă.

-Domnule Prim-ministru Ludovic Orban,

-Domnule Președinte PNL Ludovic Orban,

Revin astăzi la scrisoarea de ieri cu aceeași temă/ subiect: prefectul ”de” Brăila...

Ieri v-am semnalat că tot ieri, 6 aug, prefectul Boboc a aflat că trebuie implementat ordinul dvs. din martie privind anchetele epidemiologice...

Nu au trecut decât cinci luni. Și peste 950 de brăileni bolnavi de COVID-19. Și 32 de decese din această cauză. Și tragedia continuă...

Cu scurt timp în urmă, prefectul Boboc, imparțial și apolitic, a participat la o ședință de partid unde erau și toți primarii PNL din județ. Evident că nu s-a făcut politică, s-au recitat psalmi (bisericile fiind închise) și s-au spus rugăciuni pentru binele comunităților liberale...

Important este că la câteva zile după... consilierul prefectului Boboc a fost confirmat cu COV-19. Evident că s-a aflat. Dar după alte câteva zile. Declarația publică a prefectului: nu este nimic grav, eu (prefectul) nu am avut contact cu funcționarul..

În afară de întrebarea firească: care dintre cei doi nu a fost pe la birou două săptămâni, căci altfel e greu de înțeles cum nu te întâlnești cu consilierul, rămân două întrebări: de ce nu a făcut același circ ca în cazul de la primăria Brăila când cerea demisia Primarului?

Și a doua întrebare: de ce nu a făcut anchetă epidemiologică? Fiindcă, conform ordinelor dvs., ale guvernului, trebuia să carantineze forțat cam tot PNL-ul local?!?

Domnule Prim-ministru, prefectul este oglinda dvs. în teritoriu.

Menținerea în funcție a prefectului de Brăila înseamnă că vă asumați acest tip duplicitar de comportament și acceptați mimarea luptei cu pandemia...

Închei rugându-vă, și astăzi, să-i scurtați suferința. Demiterea sau acceptarea demisiei sunt singurele soluții...

Cu stimă, un brăilean." a scris europarlamentarul Mihai Tudose

Fostul premier a anunțat că va scrie și o a treia scrisoare deschisă în care va povesti cum se minte public referitor la testarea COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel