Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Mihai Tudose, infarct. Totul despre operația la care a fost supus

Infarctul miocardic acut poate fi tratat dacă se intervine de urgență de la primele simptome. Fostul premier Mihai Tudose a fost operat în această seară după ce a suferit un infarct.

Mihai Tudose, fostul premier, a fost dus de urgență la Institutului de Boli Cardiovasculare CC Iliescu din București, acolo unde a fost operat și i s-a montat un stent. 

Sunt cazuri celebre de pacienți care, aduși la Urgență, după un infarct, care au salvați prin cardiologie intervențională, scrie DCMEDICAL.RO.

Cele mai cunoscute dispozitive din cardiologia intervențională sunt stenturile, iar cazul recent al celebrului prezentator TV Florin Busuioc le-a readus în prim-plan.

„Stenturile sunt niște dispozitive care se montează cu ajutorul unui balon, ele sunt – așa, simplu vorbind – cum este arcul de la pix. Acesta este montat pe un balon, balonul este vidat, apoi de afară este umflat cu ajutorul unui manometru. Condus (prin vasele de sânge, n.r.) către stenoza de pe arterele corona.re, va fi umflat din exterior, iar balonul lasă, pe pereții vasului, prin presiunea pe care o exercită, stentul respectiv. Se extrage balonul și stentul a rămas în arterele coronare. (...) Primul stent a fost pus prin 1986. Am încercat să fac un mic istoric ca să dovedesc că nu este foarte veche această specialitate, are maximum 40-50 de ani, din care prima jumătate a fost doar de încercări și de apropiere, iar în ultimii 20 de ani a fost realmente o explozie în ceea ce privește ingineria legată de această modalitate de investigare și tratament. S-au miniaturizat foarte mult toate dispozitivele și instrumentarul, astfel încât pacientul, de fapt, nu simte ce facem noi", a explicat, EXCLUSIV la DC MEDICAL, dr. Rodica Niculescu, medic primar cardiologie și cardiologie intervențională, șeful laboratorului de cardiologie intervențională de la Sanador. 


Vezi și: 

Mihai Tudose, în spital. Val Vâlcu: Sunt riscuri grave

Mihai Tudose în spital. Cardiolog: Aici se pune problema...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel