Mihai Tudose: De ce a fost demis șeful ANAF

Mihai Tudose a dezvăluit, la Realitatea TV, motivele din cauza cărora șeful ANAF, Bogdan Stan a fost demis.

”În ultimele două săptămâni am așteptat de la fost conducere a ANAF-ului niște măsuri care să dea un nou impuls unui anumit timp de discipline fiscale pe care eu am cerut-o din prima zi de mandat. Am spus la investitură că îmi doresc un stat puternic, să reprezint un stat puternic. Am cerut de la ANAF o strategie pentru o colectare bună, nu o strategie tipul ăsta, încă mai vedem mascații alergând bătrânele cu pătrunjel prin piață și nici apăsând foarte tare cu bocancul tocmai pe cei cinstiți din dorința de a mai stoarce ceva de la ei pe bună dreptate sau nu.”, a spus acesta.

Premierul a continuat: ”Am dorit o strategie coerentă în vamă pentru a stopa contrabanda cu de toate în România. Vom începe să ne ocupăm de marea evaziune pentru că nu se mai poate. Am spus, un stat puternic, un stat prietenos cu cetățenii, dar un stat prietenos cu cetățenii onești, nu un stat prietenesc cu cei care tot încearcă să arate că sunt mult mai pricepuți decât noi.”

”Nu a fost o conducere rea, dar nu a fost o conducere care să ducă lucruri acolo unde puteau fi duse cu curețenie până la capăt.”, a adăugat acesta.

Despre noul șef ANAF

”Ministrul Finanțelor ne-a prezentat mai multe variante și am ales o doamnă care joacă, acum, cartea vieții profesionale: ori e eroină, ori ne-am făcut de râs amândoi. Ea nu are nicio culoare politică.”, a adăugat Mihai Tudose.

 [citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel