EXCLUSIV  Mihai Tudose, afirmație care l-a REVOLTAT pe Marius Pieleanu: Inadmisibil!

Roxana Neagu / 12 ian 2018 / 14:40 Salveaza PDF Comentarii
Marius Pieleanu
Descriere foto: Marius Pieleanu

Premierul Mihai Tudose a făcut o afirmație despre steagul ”Ținutului Secuiesc” care l-a indignat pe sociologul Marius Pieleanu. 

”Fără a minimaliza sau ignora subiectul, părerea mea este că anul acesta va fi unul al încercărilor de a băga bățul prin gard, noi să sărim la ei, ei la noi, și anul ăsta să devină unul al certurilor, în loc să fie al unirii. Nu sunt trei mari partide, e drept că nu trebuie ignorați, dar eu vă spun foarte simplu: am transmis că dacă steagul secuiesc va flutura pe instituțiile de acolo, toți vor flutura lângă steag. Nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui. Cât timp cântă ei acolo, la ei în curte, e una, dar din punct de vedere legal lucrurile sunt foarte clare”, a declarat premierul Mihai Tudose, la Realitatea TV. 

[citeste si]

Sociologul Marius Pieleanu, a spus, pentru DCNews, că ”Este inadmisibil ca-n anul în care noi sărbătorim Centenarul, de la cel mai înalt nivel de reprezentare, cum este cel de prim-ministru, să declare că este în stare să mănânce maghiari pe pâine. România s-a consacrat internațional, mai ales în ultimii ani, ca fiind o țară de referință în ceea ce privește drepturile minorităților. Astfel de declarații iresponsabile și lipsite de o cultură istorica adecvată nu pot face nimic altceva decât să dăuneze grav relațiilor româno-maghiare”. Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25