Mihai Seplecan îi dă șah-mat lui Emil Boc în Cluj. Așteaptă răsplata PNL

Președintele Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan, susține că a rezolvat criza care l-a măcinat pe primarul Emil Boc, criza gunoaielor din județ. Liberalul a convins o firmă din București să amenajeze un centru de deșeuri în Turda. Mihai Seplecan așteaptă răsplata greilor din PNL.

Mihai Seplecan a reușit să convingă societatea bucureșteană Prosal să investească aproximativ 2 milioane de euro într-o groapă de gunoi temporară, la Turda.

"În urma a peste două luni de discuţii purtate între conducerea Consiliului Judeţean Cluj şi reprezentanţii firmei bucureştene Prosal, societate specializată în servicii de management integrat al deşeurilor, s-a ajuns la o soluţie concretă pentru detensionarea actualei crize generate de închiderea depozitelor neconforme de deşeuri din judeţul Cluj şi transportul deşeurilor menajere în alte judeţe limitrofe până la finalizarea proiectului SMID. Soluţia astfel propusă şi asumată de către Consiliul Judeţean Cluj, împreună cu toate cele 81 de UAT-uri clujene, se referă la crearea unei rampe de stocare temporară până la finalizarea proiectului SMID, pe un teren de circa 8700 mp aflat în extravilanul municipiului Turda. Practic, această nou rampă temporară, a cărei investiţie privată se ridică la aproximativ 2 milioane de euro, va putea intra în funcţiune în maximum 20 de zile de la primirea tuturor avizelor de funcţionare, fiind capabilă să preia întreaga cantitate de deşeuri existentă la nivelul judeţul Cluj şi care, în prezent, este transportată la gropile de deşeuri din alte judeţe", precizează reprezentanții CJ Cluj, potrivit citynews.ro. 

"Mi-au spus că dacă voi debloca situația cu deșeurile la anul voi putea candida la ce funcție voi dori"

Perseverența arătată de Seplecan în rezolvarea crizei gunoaielor din Cluj este legată de alegerile locale din 2016. "Am avut mai multe întâlniri cu domnul Marius Nicoară, cu Daniel Buda, cu domnul Emil Boc pe această temă. Mi-au spus că dacă voi debloca situația cu deșeurile la anul voi putea candida la ce funcție voi dori", a spus Mihai Seplecan, care și-a depus candidatura în PNL pentru funcția de primar al Clujului, funcție deținută de Emil Boc în prezent. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel