Mihai Fifor: Piaţa de capital din România, RECLASIFICATĂ de Agenția FTSE Russell de la statutul de Piaţă de Frontieră la cel de Piaţă Emergentă Secundară

Mihai Fifor FOTO AGERPRES
Mihai Fifor FOTO AGERPRES

Mihai Fifor a scris pe pagina sa de Facebook anunțul Agenţiei FTSE Russell privind piața de capital din România. 

'Agenţia FTSE Russell, liderul mondial de clasificare a indicilor bursieri, a decis joi că piaţa de capital din România va fi reclasificată de la statutul de Piaţă de Frontieră la cel de Piaţă Emergentă Secundară, începând din luna septembrie 2020.' a scris Mihai Fifor.

"Felicitări autorităţilor din România care au lucrat din greu pentru această promovare" a declarat Joti Rana director de guvernanţă şi politici la FTSE Russell. Decizia furnizorului global de indici FTSE Russell a fost luată după ce România s-a aflat timp de trei ani pe lista de monitorizare.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, consideră că această decizie reflectă cadrul macroeconomic favorabil al ţării noastre, încrederea de care se bucură economia românească în rândul investitorilor şi paşii extraordinari făcuţi de autorităţi pentru creşterea atractivităţii pieţei bursiere de la Bucureşti.

Piaţa locală de capital a atins în septembrie un nou maxim istoric pentru indicele BET-TR, care include şi dividendele. Indicele a trecut de pragul de 15.000 de puncte în septembrie şi a ajuns la o creştere de 39% doar în acest an, ceea ce a făcut ca România să fie una dintre cele mai performante pieţe de capital din Europa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel