Mihai Fifor îl acuză pe Klaus Iohannis de blocarea Guvernului: CCR arată că Iohannis îngroapă Constituţia

Secretarul general al PSD a lansat un nou atac la adresa preşedintelui Iohannis, pe care îl acuză că a "îngropat Constituţia". 

"Motivarea CCR de ieri a arătat foarte clar că președintele Iohannis a îngropat Constituția și democrația în această țară. Conform magistraților Curții, Klaus Iohannis "a creat premisele blocării activității a trei ministere, afectând buna funcționare a Guvernului și a întregii administrații publice".

Același Klaus Iohannis a făcut de la tribuna Administrației Prezidențiale declarații care "aduc atingere onoarei și demnității unei categorii socio-profesionale care se bucură constituțional de protecție" și s-a contrazis flagrant în declarații, afirmând că nu el numește miniștri în situația dată, dar refuzându-i prin "aprecieri subiective" și declarații politice, fără o motivare scrisă, așa cum cere legea.

Iată deci cum CCR ne-a spus încă o dată, negru pe alb, că șeful statului își bate joc de legea fundamentală și de români, blocând cu bună știință activitatea guvernului. În orice altă țară, un asemenea președinte ar fi demisionat de mult, fiindcă a eșuat iremediabil în rolul său de garant al Constituției. A eșuat în toate atribuțiile pe care le avea – din nepăsare, rea-voință și ambiție oarbă pentru un nou mandat - și continuă să facă rău, în mod conștient și intenționat, propriei țări.

Klaus Iohannis a eșuat. România merită un altfel de președinte", a scris Mihai Fifor pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel